Neumann o šansama Češke Republike

Tomáš Neumann osmislio je briljantnu seriju Češke Republike za treće mjesto na zadnjem europskom prvenstvu 2010. godine, a ovaj puta s nestrpljenjem isčekuje sraz sa domaćinom Hrvatskom dok jurišaju po novi uspjeh.

Češka Republika ima velike nade

Dok je na svojem prvom nastupu na UEFA Futsal Euru 2007. za kormilom Češke imao teško razdoblje, Tomáš Neumann je osmislio je briljantnu seriju Češke Republike za treće mjesto u Mađarskoj. Dok se pripremaju susresti sa sličnim momčadima suparnika Rumunjske i domaćina Hrvatske u grupi A, Neumann je razgovarao sa UEFA.com.

UEFA.com: Što mislite o svojim suparnicima iz grupe

Tomáš Neumann: Sigurno je da nam ide u prilog što Hrvatska i Rumunjska igraju prvi- imat ćemo priliku snimiti oba naša protivnika. No, svi timovi imaju realne šanse proći dalje.

UEFA.com: Nakon Rumunjske, igrate protiv domaćina Hrvatske – znate sve o igranju protiv domaćih momčadi na EURO natjecanjima, zar ne?

Neumann: Svakako. Na zadnja dva natjecanja smo imali domaćina u grupi; u Portugalu smo igrali protiv Portugala, isto se dogodilo i u Mađarskoj, pa opet ovdje. To je odlično iz razloga što ćemo igrati pred punim gledalištem, ispred odličnih navijača. Stvarno se veselim tomu.

UEFA.com: Je li završnica 2010. godine u Mađarskoj bila prekretnica za Češku Republiku i njen futsal?

Neumann: Osvojiti brončanu medalju u Mađarskoj nam je svakako pomoglo i dati ćemo sve od sebe također i ovdje da završimo što dalje.

UEFA.com: Kako bi opisali svoju filozofiju?

Neumann: Nastojimo postepeno uvoditi mlade igrače u naš tim. Naprimjer na turniru u rujnu, gdje su nastupale četiri momčadi, dali smo priliku šest mladih igrača koji se još uvijek natječu za U-21 momčad. Stoga, gradimo mladu momčad za prvenstvo u Hrvatskoj.

Tekst uefa.com, foto Łukasz Kamiński/Prezydent.pl.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

UEFA Liga Prvaka | Poznati svi sudionici osmine finala!

Nakon što je u petak mjesto u osmini finala osigurala Barcelona, jučer je odigrano 15 preostalih …

Olmissum je među 16 najboljih momčadi Europe!

Hrvatski prvak Olmissum plasirao se među 16 najboljih europskih momčadi! Omišani su na svom parketu …