Aktualno
FOTO: Drago Sopta/HNS

Reprezentativci složni: “Izborit ćemo EURO, a s Ukrajinom za 1. mjesto!”

Hrvatska futsal reprezentacija će u kvalifikacijama za EURO 2022. igrati protiv Ukrajine, Albanije te boljeg iz dvoboja kvalifikacijskog playoffa između Danske i San Marina. Epilog je to danas održanog ždrijeba kvalifikacija u švicarskom Nyonu. Plasman na EURO osigurat će pobjednici 8 kvalifikacijskih skupina, te 6 najboljih drugoplasiranih reprezentacija, dok će preostale dvije drugoplasirane reprezentacije kroz baraž igrati za posljednje mjesto na smotri najboljih europskih reprezentacija. Na EURO-u u Nizozemskoj po prvi put će nastupiti 16 reprezentacija, koje će biti podijeljene u 4 skupine po 4 reprezentacije.

EURO 2022. – Kvalifikacije | Hrvatska u grupi s Ukrajinom, Albanijom i San Marinom/Danskom!

Po okončanju ždrijeba kontaktirali smo nekoliko naših reprezentativaca koji su složni u mišljenju kako će Hrvatska izboriti plasman na EURO. Njihova razmišljanja donosimo u nastavku.

Dario Marinović: “Mislim da je Ukrajina reprezentacija koju nikada ne bih izabrao iz druge jakosne skupine, no ne trebamo gledati negativno. Povećao se broj reprezentacija sudionica EURO-a te je samim time i lakše izboriti plasman. Ukrajina je jako ozbiljna reprezentacija koja nam svojim stilom igre i ne odgovara, no mi moramo prihvatiti ulogu favorita za plasman na EURO. Mišljenja sam kako nije bitno hoćemo li kao prvi ili drugi u skupini ostvariti plasman. Preostale reprezentacije su dosta ispod nas te vjerujem da ćemo pobjedama protiv tih reprezentacija izboriti EURO. Protiv Ukrajine ćemo igrati za 1. mjesto u grupi. To su utakmice na nož i mišljenja sam da smo tu dosta izjednačeni. Svakako, s obzirom na našu kvalitetu, ishod ždrijeba i povećan broj reprezentacija sudionica EURO-a, sve osim našeg plasmana na EURO bio velik neuspjeh.”

Josip Suton: “Mislim da smo dobili dosta povoljnu grupu u kojoj bismo se s Ukrajinom trebali boriti za 1. mjesto. Realno je da smo od preostalih reprezentacija dosta kvalitetniji. S Ukrajincima se dosta dobro poznajemo i mišljenja sam da smo što se tiče snage dosta izjednačeni. Mislim da se sada prije svega trebamo koncentrirati na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i dvoboje protiv Češke. U ovom trenutku to je puno važnije i to nam treba biti prioritet.”

Kristijan Postružin: “Mislim kako smo dobili dobru grupu gdje će nam konkurent za prvo mjesto biti Ukrajina. Ne podcjenjujem nijednu ekipu, ali smatram da je hrvatska reprezentacija u vrhu svjetskog futsala te da treba uzet ulogu favorita. Albanija i Danska su mi nepoznanica jer do sada nisam imao prilike igrati protiv te dvije momčadi. Ne treba nikog podcijeniti. Svaka utakmica isključivo ovisi o nama. Smatram da smo kvalitetnija reprezentacija, ali to se treba pokazati na parketu. Što se tiče ostalih skupina, ne mogu izdvojiti nijednu kao najtežu. Vjerujem kako će se naši susjedi iz Slovenije voditi borbu za prvo mjesto sa Španjolskom, a Srbija bi u svojoj skupini trebala biti favorit za prvo mjesto.”

Luka Perić: “Naša skupina gdje su još Ukrajina, Albanija i San Marino ili Danska će u najmanju ruku bit zanimljiva. Reprezentacija Ukrajine nam je već jako poznata kako od kvalifikacija za Svjetsko tako i od skorašnjih prijateljskih ogleda. Znamo da su izuzetno dobra i organizirana momčad, a i preostale ekipe vjerujem da su dobre i sigurno motivirane za prolazak dalje. Mi moramo biti pravi i složni. Mislim da nema onda sumnje u pozitivni ishod!”

 

Za CROfutsal: Jerko Šimac i Marin Kraljević

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Josip Brkić: “Očekuje nas teška utakmica, no vjerujem u plasman u finale!”

Ovaj tjedan u Makarskoj se igra “majstorica” polufinala, u kojoj će snage odmjeriti Novo Vrijeme …

CROfutsal TIM | Predstavljamo vam nova imena

U kolovozu prošle godine, uoči početka sezone koja se sad polako približava svom kraju, smo …