Fabet kladionica

Štrla: “Ogorčani smo uvjetima za igru u Kutiji šibica!”

U subotu je šibenska Crnica pretrpjela drugi ovosezonski poraz. Nakon uvodne dvije pobjede protiv Universitasa i Uspinjače Gimke, momčad Mladena Perice-Štrle poražena je na neugodnim gostovanjima kod Squarea i Futsal Dinama. Futsal Dinamo je u popularnoj “Kutiji šibica” bio bolja momčad, te je zasluženo pobjedio (4-0), no po završetku susreta Šibenčani nisu krili ogorčenje uvjetima za igru u kultnoj dvorani. Istu večer na službenim stranicama kluba u članku o utakmici Šibenčani ističu kako je susret odigran na sramotno lošoj podlozi. Kontaktirao nas je trener Crnice istu večer sa željom da na našim stranicama javno istupi po tom pitanju.

Mladen Perica-Štrla uvijek je bio britak na jeziku, bez lažnog dodvoravanja i alibi izjava. U uvodu razgovora Štrla je čestitao Futsal Dinamu na zasluženoj pobjedi i navijačima na sjajnoj atmosferi, te ne želi u nikakvom smislu umanjiti zasluženost pobjede suparnika.

“Najprije želim reći koji su razlozi ovog mog istupa. Ne gledam nikakav interes za sebe i za moj klub. Mi smo svoju utakmicu odigrali i zasluženo smo izgubili, te smo čestitali protivniku na pobjedi. Razlog ovog mog istupa je boljitak futsala i njegov razvoj, za što se čitav život zalažem. Mišljenja sam kako je ovo jedan velik problem na koji se treba ukazati. Uvjeti u dvorani su neadekvatni za normalno odigravanje futsala, za njegov razvoj i za razvoj samih igrača. Futsal Dinamo i Uspinjača Gimka imaju velik broj mladih i perspektivnih igrača, te nije primjereno treniranje i odigravanje utakmica na takvoj podlozi, koja je pretvrda i grbava, a velik dio podloge je prekriven ljepilom, te je nemoguće normalno kontrolirati loptu. Uz to, treba napomenuti da u svlačionici nije bilo tople vode, što je zaista tužno i po meni nepojmljivo za današnje vrijeme. Ako ćemo gledati interes Crnice, nama bi možda i bolje bilo da i ostali klubovi dođu igrati u ovu dvoranu, da se lome na toj podlozi, no ja nisam takav. Mišljenja sam da je ovo velik problem koji treba pokušati riješiti, jer ukoliko će i Futsal Dinamo i Uspinjača Gimka igrati u ovoj dvorani, to je već velik broj utakmica…”

 

Fotografija Futsal Dinamo.

Splitski strateg na klupi Crnice smatra kako izravni televizijski prijenos iz “Kutije šibica” šalje lošu sliku o futsalu u javnost.

“Na ovakvu reakciju me ponukao velik broj poziva gledatelja koji su gledali utakmicu u izravnom prijenosu, gdje se stekao dojam o limitiranosti mnogih igrača. Mene nitko ne može uvjeriti da Marinko Šamija nije vrstan tehničar, no on je na ovoj podlozi imao grdnih problema s kontrolom lopte. Stvar je u tome da podloga ne omogućuje igračima da pruže ono najbolje od sebe. Uz to, na onakvoj podlozi znatno je veća mogućnost da dođe do ozljede. Mislite da se Kanjuh slučajno ozlijedio? Evo, nekoliko mojih igrača dva dana nakon utakmice osjeća bolove. Razgovarao sam s nekoliko igrača Futsal Dinama koji su također izrazili mišljenje da je teško igrati na takvoj podlozi. Moram priznati da je ambijent bio fantastičan i čestitam na tome Futsal Dinamu i njihovim navijačima. Mi težimo tome da privučemo što više gledatelja u dvorane i pred male ekrane, no igranjem u ovakvoj dvorani pilamo granu na kojoj sjedimo.”

 

Fotografija Futsal Dinamo.

Štrla na koncu apelira na klubove i Komisiju za mali nogomet, kako bi se pomoglo u rješavanju ovog problema.

“Ovo o čemu ja sada govorim su govorili i mnogi predstavnici drugih klubova, no nitko očito nema petlje javno istupiti i reći istinu. Ja želim dobro svima i želim svima dobre uvjete za igru. Apeliram na Komisiju za mali nogomet da ukoliko Uspinjača Gimka i Futsal Dinamo ne mogu doći do termina u primjerenijim dvoranama, da im se pomogne. U Komisiji ima niz sposobnih i utjecajnih ljudi za koje vjerujem da mogu pomoći u rješavanju ovog problema. Nadam se da će ovaj moj istup mnoge potaknuti na razmišljanje kako bi se učinili dodatni napori i našim prijateljima iz Futsal Dinama i Uspinjače Gimke pomoglo. Nitko me ne može uvjeriti da se u Zagrebu ne može naći termin za odigravanje utakmice u primjerenijoj dvorani. Da je u pitanju neki manji grad koji nema drugu dvoranu, imao bih razumijevanja, no Zagreb ima niz dvorana gdje se mogu odigravati utakmice. Moramo misliti na razvoj i boljitak futala. Pa imamo i mi u Šibeniku sličnu dvoranu, pa nam ne pada na pamet tamo igrati. Apeliram na klubove da se uključe u raspravu, te da zajedno pokušamo pronaći rješenje za dobrobit svih nas. Završio bih ovaj istup s jednom mišlju: SVE ZA FUTSAL, FUTSAL NIZAŠTO. To je jedini moj razlog zašto sam se odlučio za ovaj istup.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Liga za popunu 1.HMNL | Raspored i delegiranje 6. kola

Pred nama je završni čin Lige za popunu 1.HMNL. U nedjelju su na rasporedu susreti …

Kvalifikacije za 2.HMNL-jug | Porto Tolero na korak do povratka u 2.HMNL-jug

Nakon što su u prva četiri kola kvalifikacija za popunu 2.HMNL-jug slavili domaćini, jučer je …