UEFA odlučila: Futsal Liga prvaka u nokaut-formatu!

Nakon što smo danas objavili da UEFA nakon odgode ždrijeba razmatra mogućnosti promjene formata natjecanja UEFA Futsal Lige prvaka, već danas krovna je europska nogometna organizacija donijela odluku o novom formatu elitnog klupskog natjecanja u futsalu. Izvršni odbor UEFA-e danas je donio odluku o odgodi i izmjeni formata natjecanja UEFA Futsal Lige prvaka zbog situacije u cijeloj Europi uzrokovane korona-virusom. U cilju smanjenja rizika za zarazu, Izvršni odbor UEFA-e donio je odluku da se ovosezonsko izdanje “Lige prvaka” odigra u nokaut-formatu na jednu utakmicu. Tako bi se u studenom ove godine odigrali susreti Preliminarne runde natjecanja, 32 momčadi nastupile bi u slijedećoj rundi koja je na rasporedu u siječnju slijedeće godine, a pobjednici tih dvoboja (16 momčadi) nastupit će u slijedećoj fazi natjecanja u veljači. Ove sezone na završni turnir plasirat će se 8 momčadi koje će u travnju ili svibnju igrati za naslov europskog prvaka u Minsku.
UEFA je objavila kako će naknadno izvijestiti o ždrijebu natjecanja, kao i o domaćinstvu dvoboja o čemu ćemo Vas pravovremeno izvijestiti na našim stranicama.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Vrgorac domaćin neslužbenog Superkupa!

S obzirom na to da je Olmissum prošle sezone osvojio i kup i prvenstvo, ove …

FIFA WC 2021. | Poznati svi sudionici osmine finala!

Okončano je natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu, te su poznati svi sudionici osmine finala! …