22.9 C
New York
spot_img
spot_img

Velike promjene za futsal u Srbiji!

Objavljeno:

Pozivajući se na renomirani futsal portal futsalbalkan.com, donosimo Vam vijesti iz susjedstva, gdje srpski futsal zahvaćaju brojne promjene.
Poslijednjih godina Ekonomac iz Kragujevca je suvereno osvajao naslov prvaka Srbije, no ususret novoj sezoni u Ekonomcu bilježe brojne odlaske stožernih igrača i trenera. Trener Ivan Božović preselio je u Makedoniju gdje će trenirati prvaka Železarec, te ujedno obnašati funkciju pomoćnog trenera reprezentacije. Od igrača redove Ekonomca prvi je napustio Vladan Vesić koji je otišao u Libanon, a o transferu Stefana Rakića u Murter smo već pisali kroz intervju s Hrvojem Kekezom. Janjić odlazi u talijanski Citta di Siesta, a na izlaznim vratima Ekonomca su još Miodrag Aksentijević, Mladen Kocić, Slobodan Rajkčević i Borko Surudžić. Kada govorimo o dolascima, u Ekonomcu za sada bilježe tek Pršića i Matijevića kao pojačanja. S obzirom na sve navedeno, za očekivati je neizvijesnu borbu za prvaka u Srbiji.
U Srbiji se od ove sezone igra “Liga 12”! Do sada je to bila “Liga 10”, a ispadanjem ekipa Kolubare i Vis Naissus, te plasmanom nove 4 ekipe u prvoligaško društvo (Fontana, Wintersport, Nova Pazova, Munogosi) došlo je do proširenja lige. Iz lige ispada čak 4 ekipe, a u doigravanje za prvaka ulazi 6 najboljih! Na mjesto direktora lige umjesto Zorana Jovanovića postavljen je Radenko Bošković, a povjerenik za suđenje je Rajko Katanić. Velika stvar za prvoligaše u Srbiji je činjenica da će FSS financirati u potpunosti troškove službenih osoba, a radi se na organizaciji seminara za UEFA B-licence za futsal trenere.
Srbija će ugostiti slijedeće europsko malonogometno prvenstvo (Beograd 2016), a u Srbiji s velikim entuzijazmom ulaze u taj projekt, nadajući se da će nadmašiti najgledaniji susret EURO-a koji je odigran na prijašnjem EURO-u u Belgiji. Na prijašnjem EURO-u su bili angažirani i pojedini ljudi iz Srbije, a iskustvo koje su stekli tom prigodom moglo bi biti od iznimne važnosti u organizaciji smotre najboljih europskih reprezentacija u Beogradu.

Beograd arena

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave