Fabet kladionica

Đulvat i Jukić produžili ugovor sa švedskom reprezentacijom!

Matija Đulvat Alen Jukić su produžili ugovor sa švedskom futsal reprezentacijom do 2023. godine! Matija Đulvat, legendarni hrvatski futsal igrač, predsjednik i kapetan Futsal Dinama, će tako nastaviti voditi švedsku reprezentaciju čije je kormilo preuzeo 2017. godine, a uz Nicklasa Aspa stručni stožer reprezentacije će i dalje činiti i trener Futsal Dinama, Alen Jukić, koji u reprezentaciji obavlja dužnost trenera golmana.

Ovu je vijest danas na službenoj stranici Švedskog nogometnog saveza potvrdio koordinator za razvoj futsala u Švedskoj, Mathias Eteus. Švedska reprezentacija početkom ove godine, nakon pobjede 6-4 protiv Malte te poraza od Poljske (0-6) i Grčke (3-4) nije uspjela izboriti Europsko prvenstvo te su pred ovom reprezentacijom kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2024. koje počinju, po trenutnom planu, u travnju 2022. te kvalifikacije za Europske prvenstvo 2026. koje počinju 2024. i upravo se na ovo prvenstvo Šveđani žele kvalificirati. Švedska futsal reprezentacija se u svojoj povijesti dosad nikad nije kvalificirala na ijedno od ova dva prvenstva, a najveći uspjesi ove reprezentacije su prvo mjesto 2013. i dva druga mjesta na Nordic Futsal Cup-u, 2016. i 2018., a upravo na ovom zadnjem reprezentaciju je vodio naš Matija Đulvat. Švedska reprezentacija trenutno zauzima 73. mjesto na Futsal World Ranking ljestvici.

Herrlandslaget ’börjar om’! #swefutsalhttps://www.svenskfotboll.se/nyheter/landslag/2020/8/futsal-herr-laddar-om/

Objavljuje Svensk FutsalPonedjeljak, 17. kolovoza 2020.

U budućnosti će se u reprezentaciji pružiti prilika nekim novim igračima, koji dosad nisu nastupali za seniorsku reprezentaciju, kako bi ih pripremili upravo za već spomenuto prvenstvo 2026. na koje vjeruju da se mogu kvalificirati. Tijekom rujna, od 7. do 10. u Stockholmu i od 11. do 14. u Udevalli su u planu dva reprezentativna kampa gdje će na svaki od navedenih biti pozvano po 16 igrača.

Mathias Eteus je komentirao produženje ugovora sa stručnim stožerom sljedećim riječima:

“Naravno da nam je drago što su sva trojica produžili svoje ugovore. Matija je sa svojim znanjem važan za daljnji razvoj sporta u Švedskoj. Nicklas, koji poznaje švedski futsal i vidio je uglavnom sve igrače otkako je prošle godine trenirao IFK Gothenburg, također je važan komad slagalice u daljnjem razvoju sporta u Švedskoj. Konačno, imamo veoma kvalitetnog trenera golmana, bivšeg golmana hrvatske reprezentacije, Alena Jukića, koji pomaže našim golmanima da se razvijaju i poboljšavaju cijelo vrijeme.”

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

Liga za popunu 1.HMNL | Raspored i delegiranje 6. kola

Pred nama je završni čin Lige za popunu 1.HMNL. U nedjelju su na rasporedu susreti …

Kvalifikacije za 2.HMNL-jug | Porto Tolero na korak do povratka u 2.HMNL-jug

Nakon što su u prva četiri kola kvalifikacija za popunu 2.HMNL-jug slavili domaćini, jučer je …