Nastavljaju se natjecanja po grupama u preliminarnim skupinama kvalifikacija za EURO 2012. Jučerašnji dan je ako ništa pokazao da je gotovo nemoguće predviditi rezultate i razvoj situacije po skupinama. Nakon 2 kola igranja u svakoj skupini neke stvari su puno jasnije no neke grupe će biti neizvjesne do samog kraja....

EURO 2012 | Dan 4 | Najava, rezultati, tablice

UEFA Euro 2012

U grupi A situacija se zakomplicirala do kraja. Naime, ne pamtimo kada je zadnji puta grupa nekog natjecanja izgledala ovako nakon 2 kola igranja. Jučerašnjim pobjedama Švicarska i Crne Gore nad Turskom odnosno Moldavijom stanje na tablici određuje gol razlika. Treći dan će u ovoj skupini riješiti pobjednika i to ponovno najvjerovatnije gol razlikom.

Grupa A[table id=22 /]


Grupa B pak nudi malo jednostavniju situaciju u kojoj vodi Latvija sa 2 pobjede a jedinu šansu za priključkom ima domaćin grupe Island koji sa 6:1 svladao Armeniju što im je donijelo i dobru gol razliku, a to bi moglo biti vrlo važno. Ipak u zadnjoj utakmici Latvija igra protiv Armenije pa je za očekivati da Latvija neće propustiti tu priliku.
Grupa B[table id=23 /]


Grupa C je vrlo jasna. Gruzija i Makedonija imaju dvije pobjede i njihov susret večeras će odlučiti o tome tko ide u glavnu grupu kvalifikacija za EURO. Engleska i Estonija pakuju se kući, a njihov susret je za prestiž.
Grupa C [table id=24 /]


Kao i u grupi C tako i u grupi D Bugarska i Francuska sa po dvije pobjede ići će u treću utakmicu u kojoj će u međusobnom dvoboju odlučiti tko ide dalje. Litva i Malta međusobnim susretom završavaju natjecanje.
Grupa D[table id=25 /]


U grupi E Finska nakon jučerašnje visoke pobjede protiv San Marina sama odlučuje o svojoj sudbini no u zadnjem kolu puno lakšu zadaću da pobjedi ima Albanija protiv San Marina nego Finci koji moraju dobiti Cipar kako bi bili sigurni u prolaz.
Grupa E[table id=26 /]


I u grupi F igrati će dvije momčadi za prolaz dalje u međusobnom susretu. To su Norveška i Andora koje su u prve dvije utakmice dva puta slavili. Irska i Izrael igraju utakmicu za prestiž.
Grupa F[table id=27 /]


O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

FIFA WC 2021. | Remi Rusije i Venezuele, Uzbekistan prvim bodovima izborio osminu finala!

Jučer su odigrani susreti posljednjeg kola u grupama A i B. Već ranije bilo je …

FIFA WC 2021. | Iran, Španjolska i Argentina ostvarili nove pobjede

Jučer su odigrani posljednji susreti 2. kola natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Litvi, …