Dobili smo i prve reprezentacije koje ulaze u glavnu kvalifikacijsku fazu natjecanja. To su dvije skandinavske momčadi - iz grupe E Finska i iz grupe F Norveška. Sada slijedi rasplet u preostale četri skupine.

EURO 2012 | Dan 5 | Najava, rezultati, tablice

UEFA Euro 2012

U grupi A situacija se zakomplicirala do kraja. Naime, ne pamtimo kada je zadnji puta grupa nekog natjecanja izgledala ovako nakon 2 kola igranja. Jučerašnjim pobjedama Švicarska i Crne Gore nad Turskom odnosno Moldavijom stanje na tablici određuje gol razlika. Treći dan će u ovoj skupini riješiti pobjednika i to ponovno najvjerovatnije gol razlikom.

Grupa A[table id=22 /]


Grupa B pak nudi malo jednostavniju situaciju u kojoj vodi Latvija sa 2 pobjede a jedinu šansu za priključkom ima domaćin grupe Island koji sa 6:1 svladao Armeniju što im je donijelo i dobru gol razliku, a to bi moglo biti vrlo važno. Ipak u zadnjoj utakmici Latvija igra protiv Armenije pa je za očekivati da Latvija neće propustiti tu priliku.
Grupa B[table id=23 /]


Grupa C je vrlo jasna. Gruzija i Makedonija imaju dvije pobjede i njihov susret večeras će odlučiti o tome tko ide u glavnu grupu kvalifikacija za EURO. Engleska i Estonija pakuju se kući, a njihov susret je za prestiž.
Grupa C [table id=24 /]


Kao i u grupi C tako i u grupi D Bugarska i Francuska sa po dvije pobjede ići će u treću utakmicu u kojoj će u međusobnom dvoboju odlučiti tko ide dalje. Litva i Malta međusobnim susretom završavaju natjecanje.
Grupa D[table id=25 /]


FINSKA IDE DALJE
Grupa E[table id=26 /]


NORVEŠKA IDE DALJE
Grupa F[table id=27 /]


O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

FIFA WC 2021. | Remi Rusije i Venezuele, Uzbekistan prvim bodovima izborio osminu finala!

Jučer su odigrani susreti posljednjeg kola u grupama A i B. Već ranije bilo je …

FIFA WC 2021. | Iran, Španjolska i Argentina ostvarili nove pobjede

Jučer su odigrani posljednji susreti 2. kola natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Litvi, …