EURO 2012 | Davor Šuker će sudjelovati u izvlačenju

Gospodin Davor Šuker će sudjelovati u izvlačenju  parova za predstojeće UEFA EURO 2012 koje se igra koda nas početkom slijedeće godine. Na stranicama UEFA-e izašao je intervju sa Davorom i predsjednikom HNS-a gospodinom Markovićem a mi vam donosimo slobodno prevedenu verziju. Izvlačenje parova je slijedeći petak 09.09.2o11 sa početkom u 11:30.

 

Davor Šuker
Davor Šuker

Momčadi će se natjecati u Zagrebu i Splitu od 31.01. do 11.2. slijedeće godine što će biti prvo UEFA finalno natjecanje koje se održava u Hrvatskoj od njene neovisnosti. Biti će to ponosni trenutak za Šukera koji je postigao 45 golova u 69 utakmica za reprezentaciju vodeći reprezentaciju do polufinala svjetskog prvenstva 1998 godine, iste godine kada je sa Realom osvojio nogometnu Ligu prvaka. 

Šuker će tako pomoći da se natjecatelji odvoje u 4 skupine po 3 momčadi iz 3 jakosne skupine. U jakosnoj skupini 1 su Hrvatska, Španjolska, Italija i Portugal. U jakosnoj skupini 2 su Rusija, Češka Republika, Ukrajina i Srbija dok 3 jakosna skupina se sastoji od Azerbejdžan, Rumunjska, Slovenija i Turska.

“Ne postoji igrač koji tokom svoje karijere nije sudjelovao u futsal turnirima pogotovo tokom zime”,  rekao je Šuker. “Svi se možemo sjetiti kako je važno bilo testirati svoju snagu i nogometne sposobnosti protiv amaterskih igrača na manjem ali puno zahtjevnijem terenu gdje su samo pravi nogometni znalci mogli zavrijediti najveću nagradu – apaluz i klicanje gledatelja. Ono što su nekada bile utakmice na malim terenima to je danas futsal – ulitmativna vještina nogometa, nogmet bez granica ali sa priznatima pravilima igre, organiziranim prvenstvom i odličnim natjecanjima kao što je ovo koje dolazi u Hrvatsku. Posebno sam zahvalan za tome što me UEFA pozvala da sudjelujem na finalnom izvlačenju UEFA Futsal EURO 2012 i nadam se da ću donijeti sreću svom nacionalnom timu te im tako dati priliku da odu do kraja u ovom natjecanju. No kao i drugi i Hrvatska će morati se dokazati na terenu. Svim kvalificiranim momčadima želim toplu dobrodošlicu i želim im da im se najveći sportski snovi ostvare ovdje u Hrvatskoj jer ne može bilo tko postati prvak Europe”.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković je dodao: ” U godini u kojoj se očekuje da Hrvatska postane članica EU i u kojoj slavimo stogodišnjicu HNS-a iznimno smo ponosni što smo domaćini jednog tako velikog UEFA natjecanja. UEFA Futsal EURO 2012 će se igrati u Hrvatskoj zato što UEFA ima povjerenje u HNS, njene dužnosnike, zaposlenike i suradnike te zato što Hrvatska odnosno gradovi Zagreb i Split imaju Zagreb Arenu i Spaladium Arenu koje mogu ponuditi puni komfor za gledatelje i izvrsne uvjete za natjecatelje”.

 

Izvor: UEFA.com
Foto: Wikipedija

O nama Ivica Ojvan

avatar
Osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

EURO 2022. | Slovenija i Portugal izborili plasman na EURO!

Jučer su odigrana 4 susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a Slovenija je pobjedom u Laškom …

VIDEO | Kazahstan nadigrao Izrael i zaključio kvalifikacije s maksimalnim učinkom

Uz Hrvatsku, jučer je i Kazahstan zaključio kvalifikacijski ciklus s maksimalnim bodovnim učinkom. Polufinalisti s …