EURO 2012 | Određeni nositelji

EURO 2012

Kao što već sigurno svi ljubitelji futsala znaju, završene su kvalifikacije za EURO 2012. Jutros je UEFA objavila datum izvlačenja parova kao i popis nositelja skupina.
Ždrijebanje će biti u Zagrebu, 9. rujna, kada će Hrvatska saznati svoje protivnike.
Uefa je odredila nositelje skupina te raspored za ostale dvije jakosne skupine, a CROfutsal vam ih donosi u nastavku članka.

‘Pot 1’: HRVATSKA, Španjolska, Italija, Portugal
‘Pot 2’: Češka, Ukrajina, Rusija, Srbija
‘Pot 3’: Azerbejdžan, Slovenija, Rumunjska, Turska

Natjecanje će se održati u četiri skupine po tri ekipe odakle će dvije prvoplasirane ekipe dalje u četvrtfinale. Prvoplasirana ekipa skupine A igrat će protiv drugoplasirane iz B te se po takvom pravilu formiraju i ostali parovi četvrtfinala.

Ono što je nama trenutno najzanimljivije i o čemu su već počele špekulacije su mogući protivnici. Jedno je sigurno, statusom nositelja izbjegli smo Španjolsku, Italiju i Portugal, dok nam ostala dva protivnika ne mogu biti iz iste jakosne skupine tj. istog ‘Pota’.

Već sada smo svi složni u jednom, skupina s Rusijom i Azerbejdžanom je ona koju nitko ne bi volio, dok će Turci, usprkos plasmanu biti rado viđeni gosti u Splitu, gdje će naša reprezentacija igrati svoje utakmice u skupini.

O nama Filip Andabaka

avatar

Moglo bi vas zanimati

LNFS | Cartagena porazom u četvrtfinalu okončala sezonu

Jimbee Cartagena u čijim redovima nastupa hrvatski reprezentativac Dario Marinović, kao i nekadašnji igrač Novog …

ITALIJA | Mantova ispala iz lige!

Nakon što je u prvom dvoboju dodatnih kvalifikacija za ostanak u ligi Mantova poražena rezultatom …