EURO 2012 | Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina

Nakon reprezentacije Češke, odlučili smo vam predstaviti naše susjede, reprezentaciju BiH.
Već i ptice na grani znaju da ljubitelji futsala u Hrvatskoj nisu nimalo zadovoljni odnosom koji HNS ima prema futsalou, ali stanje u BiH futsalu je puno gore.
Nakon zavrzlama u savezu Federacije BiH kao v.d. izbornika futsal reprezentacije postavljen je Murat Jaha, pod čijim vodstvom će 1 izabranih pokušati ostvariti plasman na Euro u Hrvatskoj. Njemu će u ovim kvalifikacijama pomagati Mićo Vukanović i Boro Matan.
Reprezentacija BiH će nastupati u Sloveniji, u Skupini broj 6, u kojoj su osim domaćina, vrlo jaki Talijani te Latvija, koja je prošla prvo kolo kvalifikacija.
Osim neorganiziranosti saveza, problem za izbornika je i sustav lige te jako niska razina profesionalnosti futsal klubova u BiH, tako da se pojedini reprezentativci još natječu u klubovima velikog nogometa, te zbog tih obaveza nisu u mogućnosti nastupati u Sloveniji.

Reprezentacija BiH se za posljednje pripreme okupila u Visokom, gdje će u dvorani ‘Mladost’ otkud će sljedećih 14 igrača krenuti na put za Sloveniju.
Bahrudin Omerbegović (Orlić – Sarajevo)
Goran Melher (Karaka – Mostar)
Alen Lalić (Potpićan – Labin)
Dražen Novoselac (Marbo – Beograd)
Slaven Novoselac (Marbo – Beograd)
Nijaz Mulahmetović (Orlić – Sarajevo)
Nermin Kahvedžić (Orlić – Sarajevo)
Maid Ramić (Pivac – Vrgorac)
Enez Crnalić (Tin – Vrgorac)
Tomislav Bevanda (Brotnjo – Čitluk)
Ivan Matan (Seljak – Livno)
Nikola Perković (Seljak – Livno)
Vladimir Vladisavljević (Comunicare – Mostar).

Uz nekoliko igrača koji nastupaju u Hrvatskoj i Srbiji, koji će, vjerujemo biti i oslonac ekipe, v.d. izbornika je priključio i nekoliko mladih igrača koji bi trebali skupljati iskustvo za daljnja okupljanja.
Ekipu koju predvodi iskusni Alen Lalić, jedan od prvih strijelaca 1. HMNL, očekuje težak posao, osobito ako znamo da su u posljednjem susretu sa Slovenijom, na Mediteranskom kupu poraženi sa 6:1. Uz njih, u skupini su i već spomenuti Talijani koji su apsolutni favoriti, te neugodna Latvija,koja ih je, podsjećamo, pobjedila u posljednjem kvalifikacijskom susretu, pa će BiH reprezentacija morati pokazati puno više nego u nekoliko posljednjih susreta, u kojima su nadigrali jedino slabašnu Maltu.
Reprezentacija BiH će do polaska za Sloveniju odigrati nekoliko pripremnih utakmica s lokalnim klubovima da bi na put krenuli u srijedu.
Prva utakmica reprezentacije je u četvrtak u 20:00h protiv domaćina i baš taj susret bi uvelike mogao odrediti daljnje nastupe selekcije BiH.

O nama Filip Andabaka

avatar

Moglo bi vas zanimati

Olmissum uvjerljivom pobjedom među 32 najbolje momčadi Europe!

Olmissum je u velikom stilu debitirao na europskoj sceni. U susretu Preliminarne runde UEFA Futsal …

LIGA PRVAKA | Olmissum u izravnom prijenosu na HNTV-u

Omiški Olmissum u subotu će otvoriti novu stranicu klupske povijesti. Aktualni prvaci Hrvatske će na …