Predstavljamo Vam futsal reprezentaciju Slovačke, sudionika 4.kvalifikacijske skupine gdje će u rumunjskom Targo Muresu zajedno sa Češkom, Norveškom i domaćinom razigravati za plasman na EURO 2012. koje će se održati u Hrvatskoj. Slovački futsal portal www.futsalslovakia.sk donosi pregršt članaka o zbivanjima u nacionalnoj vrsti, a mi Vam prenosimo najbitnije.

EURO 2012 | Reprezentacija Slovačke

Predstavljamo Vam futsal reprezentaciju Slovačke, sudionika 4.kvalifikacijske skupine gdje će u rumunjskom Targo Muresu zajedno sa Češkom, Norveškom i domaćinom razigravati za plasman na EURO 2012. koje će se održati u Hrvatskoj. Slovački futsal portal www.futsalslovakia.sk donosi pregršt članaka o zbivanjima u nacionalnoj vrsti, a mi Vam prenosimo najbitnije.
Slovaci su od Nove Godine odigrali nekoliko prijateljskih utakmica. Već početkom godine gostovali su u Nizozemskoj gdje su s domaćinom odigrali dva susreta. U prvom susretu odigranom u Panningenu 10.01. bilježe remi 1:1, a gol je za goste postigao Halko. U uzvratnom susretu odigranom dan kasnije u Sittardu, slovaci su bili znatno raspoloženiji, te upisuju uvjerljivu pobjedu, 0:4 (Kyjovsky, Fehervari, Rejžek, Halko). S ovih susreta futsalslovakia.sk donosi i fotogaleriju koju možete vidjeti klikom na priloženi link. Uslijedili su susreti na domaćem terenu s reprezentacijom Slovenije. U prvom susretu odiganom 21.01. u Trnavi, gosti su slavili rezultatom 2:3, a dan kasnije domaćin je slavio 1:0 golom naturaliziranog mađara Attile Fehervarija. Po ovom susretu održan je iscrpan intervju s izbornikom Richardom Bačom, a u prilogu je i izuzetno bogata fotogalerija koo susretima sa Slovenijom koju možete vidjeti klikom ovdje. Izbornik ističe kako je inzistirao na generalnoj probi sa jačom reprezentacijom poput Slovenija, da bi znali na čemu su. Iz tih susreta uvidio je da imaju snagu, jer su u oba susreta bili ravnopravni. Raduje ga izuzetna raspoloženost vratara, na čelu s Mariom Gašparovićem koji u pripremnim utakmicama nije primio gola, te je stekao nadimak “Mr.Zero”. Pouzdan vratar i jaka obrana najjače su oružje ove reprezentacije, no zabrinjava neučinkoviti napad… Slovaci presudnim susretom u kvalifikacijama smatraju utakmicu 2.kola s domaćinom. U uvodnom susretu protiv Norveške računaju na pobjedu, a kvalifikacije će zaključiti s favoritom skupine Češkom. Slovaci donose i aktualno stanje na FIFA-ljestvici futsala gdje Češka zauzima 13., Rumunjska 18., a Slovačka 21.mjesto.
Na stranicama nismo našli konačni popis putnika u Targo Mures, već samo širi popis koji Vam donosimo:
vratari: Mário Gašparovič (Slov-matic FOFO Bratislava), Dalibor Repa (ŠK Mima Divus Trnava), Peter Štiber (RCS Košice), Mário Vozár (Benago Zruč nad Sázavou)
igrači: Vojtech Várady, Peter Haľko, Attila Fehérvári, Ladislav Mikita, Dušan Rafaj, Martin Rejžek, Anton Brunovský, Gabriel Bartošek, Tomáš Bagin (svi iz Slov-matic FOFO Bratislava), Marek Bahna, Marek Emrich, Radoslav Ciprýs (svi iz Across Pinerola Bratislava), Peter Kozár, Matúš Kyjovský, Peter Serbin (svi iz RCS Košice), Juraj Kuhajdík (FK P.K.P. Košice), Ján Švikruha (MFK Tupperware Nové Zámky), Marek Kozík (MFK Tupperware Nové Zámky), Ján Krivočenko (ŠK Mima Divus Trnava), Gabriel Rick (Benago Zruč nad Sázavou), Igor Vodecký (Bohemians 1905)

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Olmissum uvjerljivom pobjedom među 32 najbolje momčadi Europe!

Olmissum je u velikom stilu debitirao na europskoj sceni. U susretu Preliminarne runde UEFA Futsal …

LIGA PRVAKA | Olmissum u izravnom prijenosu na HNTV-u

Omiški Olmissum u subotu će otvoriti novu stranicu klupske povijesti. Aktualni prvaci Hrvatske će na …