Češka malonogometna reprezentacija izborila je plasman na europsko malonogometno prvenstvo 2012.godine u Hrvatskoj kao pobjednik skupine 4 igrane u rumunjskom Tirgo Muresu. U izuzetno izjednačenoj skupini, na koncu su tri reprezentacije imale 6 bodova, a u međusobnom krugu Slovačka se pokazala kao najlošija te je uz Češku reprezentaciju plasman na EURO izborila domaćin skupine Rumunjska. U nastavku Vam prenosimo članke uglednog češkog futsal portala www.efutsal.cz koji na svojim stranicama donosi i video iz Rumunjske.

EURO 2012 | Skupina 4 | Osvrt s Češke strane

Češka malonogometna reprezentacija izborila je plasman na europsko malonogometno prvenstvo 2012.godine u Hrvatskoj kao pobjednik skupine 4 igrane u rumunjskom Tirgo Muresu. U izuzetno izjednačenoj skupini, na koncu su tri reprezentacije imale 6 bodova, a u međusobnom krugu Slovačka se pokazala kao najlošija te je uz Češku reprezentaciju plasman na EURO izborila domaćin skupine Rumunjska.
U nastavku Vam prenosimo članke uglednog češkog futsal portala www.efutsal.cz koji na svojim stranicama donosi i video iz Rumunjske
Uoči puta u Rumunjsku, iz reprezentacije je otpao Jiří Novotný zbog ozljede, a umjesto njega izbornik Neumann je pozvao Tomáša Koudelku.
U prvom susretu favorizirani česi su se namučili da bi došli do pobjede protiv Norveške. Od vodstva Norveške iz 7.minute, u istoj minuti Češka preokreće rezultat na 2:1, a u 12.minuti već je naizgled sigurnih 4:1. No do kraja Češka više ne postiže gola, a Norveška golom u 27.minuti dolazi do 4:3 što se na koncu pokazao kao konačan rezultat.

ČEŠKA – NORVEŠKA = 4:3 (3:1)
0:1 Johnsen (7.min.), 1:1 Janovský (7.min.), 2:1 Belej (7.min.), 3:1 R.Mareš (10.min.), 4:1 Belej (12.min.), 4:2 Ravlo (20.min.), 4:3 Sortevik (27.min.)
Video i statistiku s ove utakmice pogledajte klikom na priloženi link: CZE – NOR

U drugom susretu, dan kasnije Češka je igrala protiv Slovačke. Obe reprezentacije u susret su ušle s 3 boda, jer je Slovačka na otvaranju iznenadila domaćina Rumunjsku.  Reprezentaciju Slovačke stoga su česi shvatili znatno ozbiljnije i upisali sigurnu pobjedu. Susret je prelomljen u 26. i 27.minuti kada Češka s 3 gola od 2.” odlazi na nedostižnih 5:2.
ČEŠKA – SLOVAČKA = 5:3 (2:2)
0:1 Halko (2.min.), 1:1 Rešetár (4.min.), 2:1 Seidler (7.min.), 2:2 Fehervári (18.min.), 3:2 M.Mareš (26.min.), 4:2 Rešetár (26.min.), 5:2 Frič (27.min.), 5:3 Kozár (36.min.)
Klikom na priloženi link pogledajte video ovog susreta: CZE – SVK

Nakon uvodne dvije pobjede, bilo je jasno da Češka i s minimalnim porazom prolazi na EURO, no susret s domaćinom Rumunjskom od velike je važnosti bio za domaćina i za Slovačku kojoj je odgovarao svaki ishod osim minimalne pobjede domaćina. I upravo se to dogodilo. Golom Ghermana u 27.minuti, Rumunjska je upisala pobjedu koja ih vodi na EURO. Uoči susreta trener Češke je izjavljivao da igraju za sebe; ne za Rumunjsku, ne za Slovačku, već za Češku i njen ponos. No u prilično negledljivoj utakmici Češka nije postigla gol. U obostrano opreznoj igri i jedni i drugi nisu se izlagali prevelikom riziku u strahu od ishoda koji bi ih eliminirao s EURA. Tako su česi i nakon primljenog gola nastavili s opreznom igrom, jer im je i takav rezultat garantirao pobjedničko mjesto u skupini. Konačan ishod zadovoljio je i jedne i druge, dok sirota Slovačka ostaje kao “žrtva” nemilosrdnog ždrijeba koji ih je stavio u situaciju da u zadnjem kolu drugi odlučuju o njihovoj sudbini…
Iz ovog susreta efutsal.cz ne donosi video. Možda zbog poraza njihove izabrane vrste, možda zbog negledljive igre koju su ove reprezentacije prikazale…

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

LNFS | Cartagena porazom u četvrtfinalu okončala sezonu

Jimbee Cartagena u čijim redovima nastupa hrvatski reprezentativac Dario Marinović, kao i nekadašnji igrač Novog …

ITALIJA | Mantova ispala iz lige!

Nakon što je u prvom dvoboju dodatnih kvalifikacija za ostanak u ligi Mantova poražena rezultatom …