EURO 2014 | Dodatne kvalifikacije | Izvlačenje parova

Sutra će uši i oči cijele futsal Hrvatske biti uperene u Nyon gdje će se održati ždrijeb za dodatne kvalifikacije na EURO koji se održava slijedeće godine u Belgiji. Kao što svi znamo među osam kandidata je i Hrvatska koja će sutra doznati posljednju stepenicu na putu ka eventualnom drugom EURO-u u nizu i prvom osvojenom odlasku u kvalifikacije nakon….. ne usudimo se napisati koliko godina.

Podsjetimo u kvalifikacijskim utakmicama koje su se igrale u ožujku ove godine kada su Španjolska, Italija, Rusija, Slovenija, Portugal, Azerbajdžan i Češka Republika osigurale direktan prolaz na EURO gdje ih čeka domaćin Belgija. Sada će drugoplasirane momčadi po grupama, Ukrajina, Nizozemska, Mađarska, Rumunjska, Hrvatska, BiH i  Srbija te najbolje plasirana treća momčad Slovačka nadmetati međusobno natjecati za popunjavanje preostala 4 mjesta na EURO-u.

Proći će dodatne kvalifikacije u kojima moraju bolji u dvije utakmice koje će se igrati između 17. i 24. rujna.

Nadamo se sretnoj ruci španjolske futsal zvijezde Kikea koji će izvlačiti parove, a jedino što znamo unaprijed je da Slovačka ne može biti par sa BiH jer su glavne kvalifikacije igrali u istoj grupi.

Prve četiri momčadi koje budu izvučene biti će poredane od broja 1 do 4 i biti će domaćini prve utakmice. Druge četiri momčadi će također biti izvučene na ovaj način za izuzetkom koji smo spomenuli.

Nadamo se sretnom ždrijebu i izbjegavanju Srbije, Rumunjske i Ukrajine sve ostalo bi bio povoljan ždrijeb.

O nama Ivica Ojvan

avatar
Osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

Franco Jelovčić u radijskoj emisiji CROfutsala!

Ovoga tjedna našu radijsku emisiju na MEGAMIX RADIO HVAR snimali smo u ponedjeljak, tj. jučer. …

EURO 2022. | Izrael, Danska, Crna Gora i Švicarska izborili slijedeću rundu kvalifikacija

U sjeni dvoboja Hrvatske i Češke za plasman na Svjetsko prvenstvo, proteklih su dana odigrani …