EURO 2014 | Reprezentativci: Prolazimo skupinu

Došli smo do izjava naših reprezentativaca i većinom su složni u jednom. Utakmica s Češkom odlučivat će o drugoplasiranoj ekipi skupine. “Španjolci su i dalje svijet za sebe, moramo pobijediti Čehe i proći dalje.”

foto: uefa.com
foto: uefa.com

Jakov Grcić: “Dobili smo najjačeg iz prve skupine, ali po meni i najslabijeg iz druge. Mislim da smo dobro prošli što se izvlačenja tiče. Česi su nam stari poznanici i mislim da će to biti zanimljiva utakmica u kojoj će nam htjeti vratiti za prošli Euro. Smatram da smo trenutno kvalitetnija momčad, samo da svi budemo na okupu i bez ozljeda.”

Vedran Matošević: “Sve u svemu zadovoljan sam sa ždrijebom jer mislim da smo dobili najslabijeg protivnika iz druge jakosne skupine. Naša utakmica protiv Čeha će odlučivati za drugo mjesto u skupini jer ni mi ni Česi nemamo šanse protiv Španjolske koji su daleko ispred nas.”

Tihomir Novak: “Ždrijeb je mogao biti bolji i lošiji pa nas. Skupina je teška, ali prolazna. Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika iz prve jakosne skupine i najslabijeg iz druge. Iako se nikome nećemo predati unaprijed realno je da se sa Češkom borimo za drugo mjesto i prolaz u četvrtfinale.”

Marin Stojkić: “Mislim da bi trebali svi bit zadovoljni. Španjolci su svijet za sebe, a mi se moramo bazirati da pobjedimo Čehe i prođemo dalje. Mogli smo i gore proći u ždrijebu.”

Franco Jelovčić: “Pomiješana su mi razmišljanja jer smo izvukli najbolju reprezentaciju Europe, a s druge strane Češku koju smo nedavno pobijedili i s kojom se može igrati. Idemo se spremit i pripremit za Češku jer to je ključ prolaska dalje.”

Alen Protega: “Zadovoljan sam sa ždrijebom i mislim da smo dobro prošli jer smo dobili Češku s kojima su uvijek utakmice visokih tenzija, međutim po meni smo kvalitetnija i bolja momčad od njih i vjerujem da ćemo to dokazati na terenu. Što se tiče Španjolske tu se nema što pričati, ali to ne znači da ćemo se predati i dati sve od sebe.”

Željko Petrović: “Nije nam se nažalost ispunila želja da iz prve jaakosne grupe dobijemo domaćina, reprezentaciju Belgije, ali mislim da i s ovim raspletom možemo biti zadovoljni. Protiv Španjolaca ćemo imati ppriliku pokazat da je rezultat iz kvalifikacija unatoč njihovoj iznimnoj kvaliteti bio prevelik i da im sigurno možemo znatnno bolje parirat. Naša najbitnija utakmica je ona sa Česima. Uvjeren sam da smo kvalitetnija momčad i da ćemo kao drugoplasirani nastaviti natjecanje u Antwerpenu, a onda je u drugom krugu sve moguće.”

Marinko Mavrović: “Kako smo već igrali sa Češkom i pobjedili smatram da su protivnik po mjeri. Španjolci su pak svijet za sebe i prvi favoriti prvenstva. Možda je dobro što prvu utakmicu igramo protiv njih pa će nam se Grca vratiti za utakmicu s Češkom. Ta utakmica će odlučivati o drugom četvrtfinalistu.”

Tomaš Neumann (Češki izbornik): “Dobili smo natježu moguću skupinu od svih. Ipak, među dvanaest smo najboljih momčadi u Europi i nemamo što izgubiti. Prva utakmica protiv Hrvatske bit će odlučujuća, a nakon toga imat ćemo čast igrati protiv najbolje momčadi Europe. Veselim se oboma susretima.”

foto: efutsal.cz
foto: efutsal.cz

Mićo Martić: “Nema lagane skupine i da bi se išlo dalje mora se dobiti nekog s veći koeficijentom od nas. Grupa je nezgodna, ali nije nemoguća. Treba vjerovati.”

 

 

[standings league_id=54 group=A]

 

[standings league_id=54 group=B]

 

[standings league_id=54 group=C]

 

[standings league_id=54 group=D]

O nama Filip Andabaka

avatar

Moglo bi vas zanimati

Franco Jelovčić u radijskoj emisiji CROfutsala!

Ovoga tjedna našu radijsku emisiju na MEGAMIX RADIO HVAR snimali smo u ponedjeljak, tj. jučer. …

EURO 2022. | Izrael, Danska, Crna Gora i Švicarska izborili slijedeću rundu kvalifikacija

U sjeni dvoboja Hrvatske i Češke za plasman na Svjetsko prvenstvo, proteklih su dana odigrani …