EURO 2016. | Crofutsalova “idealna petorka” EURO-a

Drugi je dan nakon završetka Europskog prvenstva u Beogradu, no dojmovi su još itekako snažni. Europsko prvenstvo pratili smo za Vas od prvog do poslijednjeg dana izravno iz beogradske Kombank Arene. Bio je to događaj koji će zasigurno obilježiti godinu koja tek što je počela.
Nakon 20 odigranih utakmica i ukupno 129 postignutih zgoditaka, dobili smo novog prvaka Europe. Španjolska se vratila na europski tron u velikom stilu, pobjedivši u svih 6 odigranih susreta. Uz to, Španjolci su dominaciju potvrdili u utrci za “zlatnu patiku”, gdje su tri prvoplasirana igrača upravo iz njihovih redova.
Europsko prvenstvo ne donosi izbor idealne momčadi turnira, no kako smo cijeli turnir pratili uživo, donosimo Vam naš izbor idealne “šestorke” uz kratak komentar.

Higuita – brazilski vratar na golu Kazahstana jedno je od imena koja su obilježili ovo natjecanje. Higuita je predvodio Kazahstan do povijesnog osvajanja bronce u premijernom nastupu na EURO-u, ne samo svojim obranama, već i kreacijom u napadu. Ne treba ni napominjati kako je koncepcija igre Kazahstana bez Higuite nezamisliva, stoga se izbor Higuite kao prvog vratara EURO-a nameće kao logičan izbor.

Perić – kapetan reprezentacije Srbije bio je vođa i lider domaće momčadi tijekom čitavaog turnira. Perić je na EURO-u samo potvrdio svoju klasu, a najbolji je asistent turnira s ukupno 5 asistencija. Pad igre reprezentacije Srbije bio je evidentan kada Perić ne bi bio u igri, a na mjestu “zadnjeg čovjeka” od Perića ne vidimo boljeg.

Rivillos – motor Španjolske reprezentacije statistički je uz reprezentativnog kolegu Miguelína najkorisniji igrač EURO-a. Ukupno 6 postignutih zgoditaka i 4 asistencije impresivan su učinak koji zavređuje pažnju i mjesto u idealnoj momčadi prvenstva.

Miguelín – ovdje možemo ponoviti identične riječi kao kod Rivillosa. Impresivan učinak ovog 31-godišnjaka koji imponira svojom fizičkom moći. Izuzetno brz i snažnog udarca, s identičnim brojkama kao Rivillos, podijelili su “zlatnu patiku”…

Eder Lima – mjesto u “idealnoj momčadi” zaslužuje i jedan igrač srebrne Rusije, a naš je izbor Eder Lima. Ovaj brazilski sidrun silno je nedostajao Rusiji u finalnom susretu. Eder Lima je u 4 odigrana susreta postigao 4 zgoditka, a mnogi će reći kako bismo s njime na parketu zasigurno gledali neizvijesnije finale…

Mnogo je igrača koji su obilježili ovaj EURO, no mjesta u “Dream teamu” ima samo za njih 5! Sigurno da na mjestu vratara vrijedi spomenuti i sjajnog Aksentijevića i Paco Sedana. Zapaženu ulogu na prvenstvu odigrali su i Alex, Kocić, Zhamankulov, Leo, Douglas, Ricardinho… No ipak, mišljenja smo kako treba vrednovati i plasman momčadi uz pojedinačni učinak igrača. Uz sve spomenute igrače, ovaj EURO je pokazao i kako se igrač momčadi koja ne osvoji ni jedan bod može istaknuti. Riječ je o mađarskom sidrunu Dróthu koji je mnoge iznenadio na ovom natjecanju. Učinak od 4 gola i 1 asistencije u 2 odigrana susreta (protiv Španjolske i Ukrajine) vrijedni su pažnje, a njegovu klasu prepoznali su u Kairatu i prije EURO-a. Mađarski div potpisao je ugovor s europskim prvakom uoči EURO-a, a samo nekoliko dana kasnije cijena mu je višestruko porasla nakon impresivnih izdanja u beogradskoj Areni.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Raspored i najava 9. kola

U sklopu 9. kola 2.HMNL-zapad danas nas očekuju četiri utakmice. Vrijedi svakako izdvojiti utakmicu Jesenje …

2.HMNL-istok | Aurelia do punog plijena u Slavonskom Brodu

Jučer je odigran zaostali susret 8. kola 2.HMNL-istok u kojem je vinkovačka Aurelia osvojila velika …