EURO 2016. | Miguelín i Rivillos podijelili “zlatnu patiku”!

Španjolske zvijezde Miguelín i Rivillos podijelili su “zlatnu patiku”, nagradu za najboljeg strijelca Europskog malonogometnog prvenstva! Spomenuti je dvojac EURO okončao s identičnim učinkom (6 golova, 4 asistencije), te su osvojili ovu prestižnu nagradu ispred reprezentativnog kolege Alexa (6 golova, 2 asistencije) i portugalskog virtuoza Ricardinha (6 golova, 0 asistencija).
Iako poslijednji dan natjecanja na EURO-u nije donio rezultatsku neizvijesnost, borba za “zlatnu patiku” je bila itekako neizvijesna. Još u susretu za 3.mjesto čekali smo na učinak Mladena Kocića i Serika Zhamankulova koji su u susret ušli s po 5 postignutih zgoditaka. Kocić se nije upisao u strijelce, a Zhamankulov je postigao tek 1 zgoditak, te se izjednačio s Ricardinhom na vrhu poretka, no uz 2 utakmice više, te je otpao iz utrke.
U finalnom susretu pod povećalom je bilo nekoliko igrača, prije svega Alex kojem je za preuzimanje vodeće pozicije trebao samo 1 gol. Golom za 1:0 u 9.minuti Alex je i došao na vrh poretka, no do kraja susreta je ostao bez učinka, a do izražaja su došli njegovi suigrači. S po 2 postignuta zgoditka Miguelín i Rivillos poravnali su se s Alexom po broju postignutih zgoditaka, no s po 4 asistencije zauzeli su vrh poretka i na koncu podijelili prestižnu nagradu. Alex je tako osvojio srebrnu patiku, dok je brončana otišla u ruke Ricardinha.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Raspored i najava 9. kola

U sklopu 9. kola 2.HMNL-zapad danas nas očekuju četiri utakmice. Vrijedi svakako izdvojiti utakmicu Jesenje …

2.HMNL-istok | Aurelia do punog plijena u Slavonskom Brodu

Jučer je odigran zaostali susret 8. kola 2.HMNL-istok u kojem je vinkovačka Aurelia osvojila velika …