EURO 2016. | Najava dodatnih kvalifikacija

Sutra su na rasporedu prvi susreti dodatnih kvalifikacija za EURO koje će se u veljači slijedeće godine održati u Beogradu. Za smotru najboljih europskih reprezentacija ostalo je slobodno još 4 mjesta za koja konkurira 8 reprezentacija. Kroz baraž svoje mjesto na EURO-u traže Rumunjska, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Kazahstan, Češka, Bjelorusija, Azerbajdžan i Slovačka.
U nastavku Vam donosimo najavu i raspored prvih susreta dodatnih kvalifikacija.

Baku, 15.09.2015., 18:00
AZERBAJDŽAN – SLOVAČKA

U azerbajdžanskom Bakuu gostuje Slovačka. Azerbajdžan je u Bakuu bio domaćin kvalifikacijske skupine, no Ukrajina je trijumfirala i izborila izravan plasman na EURO. Slovačka je pak u Dubrovniku završila iza Hrvatske, a ugovor nije produžen sa španjolskim stručnjakom Marcosom Angulom, te će Slovačku u baraž povesti njegov dojučerašnji pomoćnik Marian Berky. Azeri su izraziti favoriti u ovom dvoboju, te je za očekivati njihovu pobjedu za mirniji uzvrat za tjedan dana u Trnavi.

Buzau, 15.09.2015., 18:00
RUMUNJSKA – MAĐARSKA

Dvoboj Rumunjske i Mađarske možda je i najujednačeniji od svih dvoboja dodatnih kvalifikacija. Rumunjska je dodatne kvalifikacije izborila kao najbolja trećeplasirana reprezentacija, no razočaravajući je to rezultat za izabranike Zoltana Jakaba, jer Rumunjska je na domaćem parketu u Călăraşiu završila iza Portugala i Kazahstana. Mađarska je pak u Skopju završila ispred domaćina Makedonije i Švicarske, a iza nedodirljive Španjolske. Zanimljivost ovog dvoboja je da je na klupi Mađarske bivši izbornik Rumunjske, španjolac Sito Rivera.

Prag, 15.09.2015., 18:00
ČEŠKA – BJELORUSIJA

Češka nakon dugo vremena kroz baraž traži nastup na EURO-u. Izabranici Tomaša Neumanna u Laškom su završili iza domaćina Slovenije, dok Francuska i norveška nisu bili dostojna konkurencija. Bjelorusija je pak u poljskom Krosnu priredila iznenađenje osvajanjem 2.mjesta. Nakon remija s domaćinom Bjelorusija je slavljem nad Finskom izborila baraž. Češka je stalni sudionik europskih prvenstava, dok je Bjelorusija svoj jedini nastup na EURO-u imala 2010.godine u Mađarskoj! Češka je izraziti favorit u ovom dvoboju, te je za očekivati njihovu pobjedu.

Zenica, 15.09.2015., 20:00
BOSNA i HERCEGOVINA – KAZAHSTAN

Svoj prvi nastup na velikom natjecanju traži reprezentacija BiH. Suparnik je Kazahstan koji također traži svoj prvi nastup na EURO-u, no vrlo dobra je to reprezentacija s nekoliko naturaliziranih brazilaca i redom igrača Kairata. BiH je u Sarajevu završila ispred Nizozemske i Latvije, a iza jake Rusije. Kazahstan je u Rumunjskoj slavio protiv Portugala, no poraz od domaćina ih je stajao izravnog plasmana na EURO. BiH je nastup na poslijednjem EURO-u izmaknuo za dlaku porazom od Nizozemske u baražu. Pobjednik ovog dvoboja ostavrit će svoj prvi nastup na Europskom prvenstvu.

 

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

SP 2024 – Europske kvalifikacije | Poznate grupe Preliminarne runde!

Danas je u Nyonu održan ždrijeb Preliminarne runde Europskih kvalifikacija za FIFA Futsal Svjetsko Prvenstvo …

1.HMNLŽ | Sljedećeg vikenda započinje 1.HMNL za žene

Izuzmemo li odgođene susrete i završni turnir kupa Hrvatske, jesenski dio sezone 1.HMNL došao je …