Fabet kladionica

EURO | Kvalifikacije | Grupa 4

Grupa 4 je iz razumljivih razloga svima nama najvažnija grupa u kojoj će naša izabarana vrsta pokušati osigurati prolaz na EURO 2014 odnosno prolaz u dodatne kvalifikacije koje se igraju ove jeseni.

Ždrijeb je mogao, kao i uvijek, biti malo naklonjeniji nam jer smo dobili Španjolce s kojima se u futsalu jednostavno ne može igrati. Najtrofejniji reprezentacija starog kontinenta protivnik je koji se može proći samo uz nevjerovatnu dozu sreće te je pošteno reći kako trenutno jednostavno nismo u njihovom rangu igranja. Naravno nitko sretniji od nas no društvo u kojem igraju Alex, Torras, Miguelin, Rafa, Raul Campos…. teška je zapreka za preskočiti ili boje rečeno najbliže nemogućemu.

To nas pak stavlja kao favorite za prolazak u dodatne kvalifikacije koje su odlična prilika da se izbori prolaz na EURO. No prije toga moramo dobiti neugodnu Makedoniju s kojom smo igrali i na kvalifikacijama za Svjetsko u Azerbajdžanu gdje smo mogli vidjeti i sami koliko neugodni mogu biti. Makedonija je vjerovatno i najveća zapreka za prolaz na dodatne kvalifikacije pa će tako utakmica drugog dana grupe 4 biti možda i najvažnija.

Prvi pak dan moramo dobiti Šveđane koji su došli u grupu kroz predkavlifikacijsku grupu u kojoj su iza sebe ostavili  Izrael, Andoru i Estoniju. Šveđani se dižu u ovom sportu no još uvijek to nije i ne smije biti reprezentacija koja nam može stvoriti probleme. Naravno, sve to treba dokazati i na terenu.

A što reći o Hrvastkoj kada je tu više manje sve rečeno. Od EURO-a u Hrvatskoj dobili smo neke odlične zamjene za stare igrače no neki veoma bitni igrači (Suton, Bajrušević…) su odsutni sada kada bi nam najviše trebali. Što se tiče igrača koje je Stanković odabrao tu se ponovno pokazalo kako Hrvastka ima izbornika koliko i stanovnika te je naše mišljenje kako svaki izbornik ima pravo sam birati tko će igrati za reprezentaciju no poslije i odgovarati za rezultate.

Po nama je puno spornija činjenica da je okupljanja bilo jako malo pa tako cijeli prvi dio 2012 godine je otišao u nepovrat što se zasigurno moglo iskoristiti za selekcijska okupljanja koja su pak rađena na kraju prošle godine. Ovdje velika odgovornost ide na leđa Komisije odnosno HNS-a koji ta okupljanja nisu osigurali.

Hrvatska thumbnailNo kako god nadamo se da su okupljanja u zadnjih 5 mjeseci bila dovoljno da se igra posloži i da su pripremne utakmice dale konačan uvid u igru naše reprezentacije. Nadamo se da ćemo se konačno moći othrvati prokletstvu koje nas prati već desetljeće i da ćemo se konačno plasirati na veliko natjecanje kroz kvalifikacije.

To bi nam u ovom trenutku dalo kontinuitet koji je prijeko potrebam kako za reprezentaciju tako i za futsal u Hrvatskoj.

OD SRCA SRETNO!

 

EURO-kval-Grupa4-1

O nama Ivica Ojvan

avatar
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

ITALIJA | Despotović je novi trener Pescare!

Nakon što smo Vam početkom ovog tjedna objavili kako je klupu Futsal Pule s kojom …

SLOVENIJA | Dobovec doveo Pasaričeka, produžio Matošević!

Kao što smo Vam već pisali na našem portalu, naš trener Kujtim Morina će i …