Ivančić dao ostavku na mjesto izbornika Srbije!

Goran Ivančić povukao se s mjesta izbornika srpske futsal reprezentacije iz privatnih razloga. Dejan Majes, koji je bio Ivančićev pomoćnik, vodit će srpsku reprezentaciju do izbora novog izbornika.

Svoju je odluku na stranici Nogometnog saveza Srbije objasnio sljedećim riječima:

“Uz svu nadu kako ću prevladati privatnu prepreku koja mi se našla na putu da vodim nacionalnu futsal reprezentaciju na nadolazećem FIFA-inom Svjetskom prvenstvu u Litvi, moram vas sa žaljenjem obavijestiti kako nisam u stanju adekvatno odgovoriti na obveze i izostanke koji nas očekuju, pa iz tih razloga ne mogu nastaviti obavljati funkciju izbornika futsal “A” reprezentacije Srbije.

Prije svega, želio bih zahvaliti vodstvu NSS-a na strpljenju i razumijevanju, a posebno direktoru za mali nogomet i ženski nogomet Bojanu Pavićeviću, s kojim uz to svih pet godina surađujem na visoko profesionalnoj razini, na našem dugoročnom privatnom prijateljstvu.

Također se želim zahvaliti Nogometnom savezu Srbije za najboljih 5 godina u povijesti futsala, a osobno sam dio sustava puno duže, tako da ću ubuduće biti dostupan za svaki poziv koliko moje mogućnosti budu dopuštale.

Posebno bih se zahvalio svojim suradnicima iz stručnog stožera, trenerima Vojkanu Vukmiroviću, Vladimiru Jovanoviću, Dejanu Majesu, Aleksandru Petroviću, Aleksu i Bojanu Antoniću, liječnicima Miroslavu Nikoliću i Aleksandru Ristanoviću, fizioterapeutima Miši Matejiću, Draganu Ristoviću i Jovi Dubaiću, menadžeru tima Igoru Gačiću, kao i svim drugim ljudima iz saveza koji su bili veoma profesionalni i omogućili mi raditi svoj posao najbolje što sam mogao i zajedno postići sjajne rezultate.

Kao izbornik ostvario sam sve što se od mene očekivalo, plasirali smo se na oba velika natjecanja (UEFA futsal EURO 2018 i FIFA futsal SP 2021), a na dobrom smo putu kvalificirati se za sljedeće Europsko prvenstvo u Nizozemskoj 2022. godine.

Sudjelovao sam u formiranju mlade futsal momčadi, koja predstavlja svijetlu budućnost našeg sporta, a postigli smo veliki napredak u pogledu obrazovanja trenera futsala i UEFA-inih futsal B licenci, gdje ću i dalje davati svoj maksimalan doprinos. Siguran sam da će moji nasljednici u stručnom stožeru “A” reprezentacije učiniti sve da nastave istim, uspješnim putem, kao i da će futsal i dalje biti jedan od najbolje organiziranih i najuspješnijih dijelova Nogometnog saveza Srbije.

Uvijek ću biti dostupan, ako zatreba moja pomoć, i nadam se kako će naša futsal reprezentacija i s novim izbornikom napraviti rezultate za ponos, kao što je to bilo i u prethodnom razdoblju.”

Futsal reprezentaciju Srbije uskoro očekuju dvije prijateljske utakmice, obje protiv Maroka 30. srpnja i 1. kolovoza u Vršcu, koje će biti zatvorene za javnost. Na popisu za prijateljske utakmice se nalazi i Miloš Stojković, novi igrač Futsal Pule, našeg novog prvoligaša.

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 30-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

Novo Vrijeme, Vrgorac, Crnica i Futsal Dinamo u utrci za superkup!

Kao što smo već najavili na našim stranicama, danas i sutra u vrgoračkom Domu sportova …

FIFA WC 2021. | Rusija i Maroko prvi četvrtfinalisti!

Rusija i Maroko prvi su četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva koje se održava u Litvi! U jučer …