Spektakularno otvaranje oduševilo brojnu publiku

Spektakularnim glazbeno-scenskim nastupima i službeno je otvoren turnir Kuwait Mini World Futsal Club Tournament. Na turniru nastupa 16 klubova iz svijeta i Kuvajta, a Alumnusu je pripala čast da predstavlja Hrvatsku. U jednosatnom su nastupu brojni akteri oduševili punu dvoranu u Kuvajtu. Gromoglasan aplauz na kraju cijele ceremonije najbolje opisuje stanje koje je vladalo tijekom cijelog otvaranja. Galeriju otvaranja možete pogledati OVDJE.

Otvaranje je započelo kuvajtskom himnom, a sve je nastavljeno čitanjem dijelova iz Kurana. Turnir je svečano otvorio šeik Talal Al Mohammad, predsjednik Organizacijskog odbora turnira. Kraj cijele ceremonije bio je zanimljiv. Naime, dječak koji je bio jedan od glavnih aktera kroz cijelo otvaranje ponovno je poletio zrakom i došao do tribine, te tamo predao loptu premijeru Jaberu Al Mubaraku. Ubrzo je i mikrofon došao u ruke premijera koji je službeno otvorio turnir.

Besprijekorna organizacija

Sama scenografija bila je raritetna. Naime, istovremeno su se odvijale dvije identične predstave. Na sredini igrališta bilo je ogromno platno po cijeloj dužini, a na njemu su bile razne projekcije koje su zajedno s projekcijama na parketu davale trodimenzionalnost cijeloj priči. Tako su obje tribine, jedna nasuprot druge, mogle uživati u predstavi za koju se pobrinula australska tvrtka The Red Card, koja je organizirala otvaranje Olimpijskih igara 2000. godine u Sydneyu.

Izmjenjivali su se razni likovi, od toreadora, gejši, showa s vatrom, spektakularnog plesa na svili, sve do sovjetskih vojnika i brojnih drugih aktera. U svakom je trenutku predstava bila dinamična. Igrače Alumnusa posebno su oduševile plesačice na svili, te show s vatrom koji je bio zaista vrlo zanimljiv.

Oduševljenje u taboru Alumnusa

– Svaka čast organizatorima na ovakvom otvaranju. Bilo je jako raznoliko i istinski smo uživali. Posebno nam je svima srce jako zakucalo kada je pred kraj preko cijelog platna bio i grb Alumnusa. To nam je svima samo motiv više da na parketu pružimo sve od sebe i Kuvajt napustimo s osmijehom na licu. Oduševili su nas i skupocjeni automobili ispred dvorane. Sada ćemo se maksimalno posvetiti treninzima – rekli su oduševljeni igrači Alumnusa nakon ceremonije otvaranja.

Gotovo 600 volontera uključenih u organizaciju brinut će se o najsitnijim detaljima kako bi sve prošlo besprijekorno, te kako bi se sudionicima ovoga turnira osigurao što bolji tretman. Diljem grada postavljeno je šest velikih video zidova, a sve utakmice imat će izravne televizijske prijenose.
Najveće sportske i estradne zvijezde arapskog svijeta podržavaju turnir, stoga ne iznenađuje činjenica da himnu turnira pjeva Bashar al-Shatti, najpoznatiji kuvajtski pjevač.

Velika podrška Fife

– Pripreme su bile jedinstvene i to je mogla vidjeti i publika. Turnir se igra pod znakom Fife i Afca i to nam predstavlja iznimnu čast. Nadamo se da ćemo kroz organiziranje jednog ovako jakog turnira uspjeti zainteresirati Kuvajčane da se sve više bave sportom i da općenito napravimo korak naprijed – istaknuli su organizatori.

Ovaj je turnir odlična prilika igračima Alumnusa da pokažu kvalitetu u svjetskim okvirima i tako skrenu pažnju na sebe. Za kraj ćemo samo podsjetiti da je Alumnus u skupini s tajlandskim klubom Chonburi Blue Wave Futsal Club, španjolskim Santiago Futsalom i kuvajtskom Kazmom. Svoju prvu utakmicu će Zagrepčani odigrati idući petak protiv Tajlanđana.

 

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

SLOVAČKA | Grcićev Lučenec nastavio dominaciju u prvenstvu!

Nakon što je prošle sezone osvojila slovačko prvenstvo s četrnaest pobjeda u isto toliko susreta …

BELGIJA | Halle-Gooik našeg Jelovčića 100%-tan na otvaranju sezone!

Nakon što je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u aktualnom prvaku Hrvatske, omiškom …