Najava ždrijeba UEFA Futsal EURO-a 2021 za žene

Dana 13.veljače u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu održat će se ždrijeb Europskog prvenstva za žene za 2021.godinu! Drugo je to izdanje EURO-a za žene, nakon što su se Španjolke u premijernom izdanju prošle godine okitile naslovom europskih prvakinja. Podsjetimo, nakon što su skupine Preliminarne i Glavne runde odigrane diljem Europe, u Portugalu je odigran završni turnir četiri najbolje reprezentacije na kojem je Španjolska u finalu slavila protiv domaćina, dok je Rusija u dvoboju za 3.mjesto bila uspješnija od Ukrajine.

Ždrijeb EURO-a će se održati 13.veljače u 13:30 sai po srednjeeuropskom vremenu uz izravni prijenos putem livestreaminga na YouTube-kanalu UEFA-e. Preliminarna runda natjecanja odigrat će se od 5. do 10.svibnja, dok je Glavna runda natjecanja na rasporedu od 1. do 6.rujna ove godine. Završni turnir EURO-a planiran je od 11. do 14.veljače slijedeće godine.

Ukupno 23 reprezentacije ulaze u natjecanje, a 13 najuspješnijih prema UEFA-rankingu ima izravan plasman u Glavnu rundu natjecanja. Preostalih 10 reprezentacija svoj put započinje u Preliminarnoj rundi. U Preliminarnoj rundi igrat će se 3 kvalifikacijske skupine iz kojih će pobjednici osigurati plasman u Glavnu rundu natjecanja. Doći ćemo tako do brojke od ukupno 16 reprezentacija, koje će u Glavnoj rundi biti raspoređene u 4 skupine s po 4 reprezentacije, a pobjednice skupina osigurat će plasman na završni turnir.

U Preliminarnoj rundi natjecanje započinju slijedeće reprezentacije: Srbija, Nizozemska, Armenija, Slovačka, Belgija, Sjeverna Irska, Bosna i Hercegovina, Litva, Moldavija i Gibraltar. U Glavnoj rundi natjecanja svoj put započinju Španjolska, Portugal, Rusija, Ukrajina, Mađarska, Finska, Italia, Češka, Poljska, Švedska, Bjelorusija, Slovenija i Hrvatska.

Naša reprezentacija nalazi se u drugoj jakosnoj skupini, te će biti domaćin jedne od skupina Glavne runde natjecanja. U nastavku Vam donosimo popis jakosnih skupina Glavne runde natjecanja.

1 2 3 4
Španjolska
Portugal
Rusija
Ukrajina*
HRVATSKA*
Mađarska
Finska
Italija
Češka
Poljska
Švedska*
Bjelorusija*
Slovenija
Pobjednici Preliminarnih skupina

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

FUTSAL WEEK | U19-reprezentacija bolja od Crne Gore!

Hrvatska U19-reprezentacija pobjedom je otvorila “Futsal Week” turnir koji se od 15. do 20. lipnja …

Mijo Mišerda – novi odlazak iz redova “zeleno-plavih”

Nakon Franca Jelovčića koji se po isteku posudbe vratio u redove belgijskog Halle Gooika, te …