Reprezentacije se pripremaju za SP u Kolumbiji!

Nešto više od mjesec dana dijeli nas od početka Svjetskog malonogometnog prvenstva FIFA Futsal World Cup u Kolumbiji! Smotra najjačih svjetskih reprezentacija na južnoameričkom će se tlu održati od 10.rujna do 1.listopada, a reprezentacije koje su osigurale nastup u Kolumbiji mahom se pripremaju za nastup na ovom velikom natjecanju.
Prvi pripremni susreti odigrani su još početkom srpnja. Tako je Kostarika odigrala zanimljive dvoboje s reprezentacijama Urugvaja (1:0, 1:3) i Paragvaja (2:3, 0:1). Uzbekistan je u Taškentu odigrao tri tijesna dvoboja s Tadžikistanom (3:3, 2:1, 5:5), dok su afrički sudionici SP Maroko i Egipat u međusobnim dvobojima ostvarili po jednu pobjedu (4:3, 1:2). Krajem srpnja Egipat je gostovao i u Španjolskoj upisavši po dva identična poraza (1:3) od europskih prvaka. Čile je pak ugostio Kubu odigravši 2:2!
Ovih dana na rasporedu su novi prijetljski dvoboji. Izdvajamo dvoboje u Almatyju gdje će Kazahstan ugostiti Uzbekisatn. Na rasporedu je još jedan dvoboj sudionika SP, gdje Australija dočekuje Solomonske otoke. Zanimljiv dvoboj na rasporedu je i u susjednoj nam Italiji gdje gostuje Slovačka. Poznato je da će Italija u završnoj fazi priprema krajem kolovoza odmjeriti snage s Mađarskom i Ukrajinom. Portugal pak ima čitav niz zanimljivih pripremnih dvoboja uoči SP. Izabranici Jorge Braza odmjerit će snage s Mozambikom, Kostarikom i Marokom, a u završnoj fazi priprema sa Španjolskom i Uzbekistanom. Uz dvoboje s Portugalom europski prvaci Španjolci u završnoj će se fazi priprema susresti s Vijetnamom i Uzbekistanom, a vrijedi spomenuti i jaki međunarodni turnir u tajlandskom Bangkoku gdje će uoči SP formu testirati Iran, Kazahstan, Japan i domaći Tajland.
Na žalost, Hrvatsku nećemo gledati na nadolazećem SP, pa tako nema na obzoru ni novih okupljanja naše reprezentativne vrste.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

SUPERKUP | Olmissum – Uspinjača 25. rujna u Omišu!

Prvak 1. Hrvatske malonogometne lige, Olmissum i osvajač Hrvatskog malonogometnog kupa, Uspinjača Gimka će 25. rujna s početkom …

SP 2021 | Predstavljena službena maskota!

Naša U19 reprezentacija je prošle godine u Latviji osvojila povijesno europsko srebro. Sljedeće godine se …