SP 2024 – Europske kvalifikacije | Poznate grupe Preliminarne runde!

Danas je u Nyonu održan ždrijeb Preliminarne runde Europskih kvalifikacija za FIFA Futsal Svjetsko Prvenstvo 2024. godine. Preliminiranu rundu će tako igrati 24 europske zemlje dok 24 najbolje plasiranih prema renkingu “čeka” u Glavnoj rundi. 24 reprezentacije su tako podijeljene u šest grupe po četiri reprezentacije, a iz svake grupe će dalje proći dvije najbolje plasirane reprezentacije. Domaćin završnog turnira, Svjetskog Prvenstva nije još određen te Vam u nastavku donosimo grupe Preliminarne runde kao i pravila natjecanja do same najveće futsal smotre.

PRELIMINARNA RUNDA:

GRUPA A GRUPA B GRUPA C
CRNA GORA NORVEŠKA (D) KOSOVO
NJEMAČKA (D) DANSKA ARMENIJA
SAN MARINO CIPAR BUGARSKA (D)
GIBRALTAR MALTA ŠKOTSKA
GRUPA D GRUPA E GRUPA F
TURSKA ALBANIJA MOLDAVIJA (D)
IZRAEL ŠVEDSKA (D) GRČKA
LITVA (D) ANDORA ŠVICARSKA
SJEVERNA IRSKA AUSTRIJA ESTONIJA

Preliminarna runda će se odigrati u periodu od 4. do 13. travnja sljedeće godine, a domaćini grupa su označeni s (D) u tablici. Kao što smo rekli, najbolje dvije reprezentacije iz svake grupe će proći u Glavnu rundu gdje su svojim renkingom već mjesto osigurale sljedeće reprezentacije: Španjolska, Rusija, Portugal (branitelj naslova), Kazahstan, Hrvatska, Srbija, Azerbajdžan, Italija, Češka, Ukrajina, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Poljska, Finska, Rumunjska, Slovačka, Gruzija, Bjelorusija, Nizozemska, Mađarska, Francuska, Belgija, Latvija i Sjeverna Makedonija.

GLAVNA RUNDA:

Ždrijeb grupa Glavne runde će se održati 6. srpnja 2022. godine u Nyonu. 36 reprezentacija će biti podijeljeno u 12 grupa po tri reprezentacije te će se igrati dvokružno. Pobjednici grupa i najbolje četiri drugoplasirane reprezentacije će osigurati izravno mjesto u Elitnoj rundi dok će ostalih osam drugoplasiranih reprezentacija igrati doigravanje za ulazak u Elitnu rundu. Glavna runda (do doigravanja) bi trebala završiti do 8. ožujka 2023., a dva dana kasnije je planiran ždrijeb parova za doigravanje za Elitnu rundu. Doigravanje je na rasporedu u periodu od 10. do 19. travnja 2023. godine. Četiri pobjednika doigravanja nastavljaju svoj put prema Svjetskom Prvenstvu u Elitnoj rundi.

ELITNA RUNDA:

Ždrijeb grupa Elitne runde će se održati 5. srpnja 2023. godine. 20 reprezentacija će biti podijeljeno u 5 grupa po četiri reprezentacije te će se igrati dvokružno. Samo pobjednici grupa će osigurati izravni plasman na Svejtsko prvenstvo dok će četiri najbolje plasirane reprezentacije igrati doigravanje za odlazak na Svjetsko Prvenstvo. Ukoliko neka od europskih zemalja bude izabrana za domaćina prvenstva onda će samo dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije u doigravanje. Elitna runda bi se trebala odigrati do 20. prosinca 2023. godine. Ždrijeb doigravanja je planiran za 25. siječnja 2024., a samo doigravanje je na rasporedu od 8. do 17. travnja 2024. godine.

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

Poznat popis reprezentacije Slovačke za EURO!

Izbornik slovačke reprezentacije Marián Berky danas je odredio konačan popis 16 igrača za Europsko prvenstvo …

EURO 2022. | UEFA predstavila novu podlogu

Krovna europska nogometna organizacija UEFA predstavila je jučer novu podlogu na kojoj će se igrati …