Tihomir Novak: “Trener i igrači su razlog zašto sam izabrao Dobovec!”

Nakon što smo jučer ekskluzivno objavili kako će Tihomir Novak slijedeće sezone igrati za slovenski Dobovec, javili smo se Novaku koji je pokazao izuzetnu susretljivost i raspoloživost razgovarati za naš magazin. U kratkom razgovoru za CROfutsa Novak je iznio razloge odlaska u Dobovec, osvrnuo se na zbivanja u 1.HMNL, ali i govorio o izgledima naše izabrane vrste da konačno ostvari plasman na Svjetsko prvenstvo. Razgovor s Novakom donosimo u nastavku.

Još polovicom ove sezone objavio si želju da se vratiš bliže obitelji. Spominjao se tada povratak u Hrvatsku, no na koncu odlaziš u slovenski Dobovec. Zašto Dobovec?

Da, već neko vrijeme razmišljam o povratku bliže kuće, da mogu više biti sa obitelji. Dobovec je relativno blizu mog doma i moći ću putovati na treninge i utakmice, tako da je taj “kriterij” zadovoljen. Uz to sretan sam što ću osim toga što ću biti “doma” igrati u ambicioznoj i kvalitetnoj ekipi koja igra i Ligu prvaka. Veliku ulogu su imali i igrači i trener koji su izrazili želju da im se pridružim.

Ne možemo ne vratiti se na prošlu zimu kada si već bio u Splitu, trenirao sa Splitom, no na koncu se transfer nije realizirao. Što je tome razlog i kako danas gledaš na to? Split je na koncu sezonu okončao kao posljednji i slijedeće će sezone igrati u 2.ligi…

Iskreno, ja se ne bih puno vraćao na to. Samo ću reći da mi je žao što nisam mogao pomoći klubu u borbi za ostanak, a možda i za play off. Nadam se da će se klub “resetirati” i vratiti u 1.HMNL, zato što to po tradiciji svakako zaslužuje.

Koliko si upoznat s budućim suigračima iz Dobovca? Trener je dobro znani Kujtim Morina, a s nekim igračima si dijelio svlačionicu u Nacionalu. Kakve rezultate očekuješ u Dobovcu?

Većinu igrača znam jako dobro, trenera još i bolje, i sigurno su oni veliki razlog zašto sam se odlučio za Dobovec. Dobovec je posljednjih sezona imao odlične rezultate koje neće biti lako ponoviti. Ljestvica je postavljena visoko i ja se nadam da ću pomoći klubu u ostvarenju ciljeva koji su osvajanje domaćih trofeja i prolaz na Final Four Lige prvaka.

Reprezentaciju u studenom očekuju dodatne kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke. Može li Hrvatska konačno izboriti plasman na SP, što do sada ova generacija nije uspjela ostvariti?

Sigurno da može. Pošto sam upoznat sa kvalitetom čeških igrača mogu reći da imamo kvalitetniju reprezentaciju i da smo u tom ogledu favoriti. Ipak, moramo se dobro pripremiti i Čehe shvatiti maksimalno ozbiljno, zato što samo tada može do izražaja doći naša kvaliteta. Ulog je velik i moramo biti na našem maksimumu.

U Hrvatskoj je započelo playoff. Kako gledaš na ovaj model doigravanja po kup-sistemu i koga vidiš kao budućeg prvaka?

Siguran sam da je svima žao što se prvenstvo nije moglo odigrati u izvornom obliku, ali mislim da bi svima trebalo biti drago što se prvenstvo nastavilo. Sve je regularnije od prekida prvenstva 3 kola prije kraja regularnog dijela. Teško mi je prognozirati budućeg prvaka. Mislim da svi imaju dobre izglede, ali ipak vidim Olmissum kao lagane favorite.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

IZ SVIJETA | Pobjeda Cartagene, remi Mantove!

Kao što ste već navikli, na našem portalu vas redovno obavještavamo o nastupima naših reprezentativaca …

2.HMNL-istok | Pobjede domaćina u prvim susretima 14. kola

Jučer su odigrana prva tri susreta 14. kola 2.HMNL-istok u kojima su maksimalan bodovni učinak …