Fabet kladionica

U iščekivanju ždrijeba Lige prvaka i kvalifikacija za SP…

Danas će se u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu održati ždrijeb Glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kao i ždrijeb Preliminarne i Glavne runde UEFA Futsal Lige prvaka. Ždrijeb Glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zakazan je za 13:30 sati, dok je ždrijeb Lige prvaka sat vremena kasnije. Oba ždrijeba bit će dostupna u izravnom prijenosu na službenim stranicama UEFA-e.

 

O ždrijebu Glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo smo već pisali na našim stranicama, a više detalja možete pročitati OVDJE. Podsjetimo, ždrijebom će biti izvučeno 12 skupina s po tri momčadi, a nastavak kvalifikacija osigurat će pobjednici skupina, četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije, dok će preostalih osam drugoplasiranih reprezentacija igrati dodatne kvalifikacije za plasman u Elitnu rundu kvalifikacija. Hrvatska je u prvoj jakosnoj skupini, te će samim time izbjeći najjače europske reprezentacije. Raspored jakosnih skupina donosimo u nastavku.

JAKOSNE SKUPINE:

1: Portugal (branitelji naslova), Španjolska, Kazahstan, HRVATSKA, Srbija, Azerbajdžan, Ukrajina, Italija, Češka Republika, Gruzija, Finska, Slovačka

2: Slovenija, Bosna i Hercegovina, Poljska, Rumunjska, Nizozemska, Bjelorusija, Mađarska, Francuska, Belgija, Latvija, Sjeverna Makedonija, Moldavija

3: Crna Gora, Kosovo, Norveška, Danska, Švedska, Armenija, Njemačka, Grčka, Izrael, Cipar, Litva, Austrija

Prošlog tjedna pisali smo opširnije o ždrijebu UEFA Futsal Lige prvaka u kojem će ove sezone Hrvatska po prvi put imati dva predstavnika. Novo Vrijeme i Futsal Pula Stanoinvest natjecanje započinju u Glavnoj rundi, te će se natjecati u “Putu A”, gdje od četiri momčadi iz skupine njih tri nastavljaju natjecanje u Elitnoj rundi. Makarani se nalaze u trećoj jakosnoj skupini te će biti domaćini jedne od grupa, dok su Puležani u četvrtoj jakosnoj skupini. Zanimljivo, vrlo lako je moguće da dva hrvatska predstavnika još jednom odmjere snage. Raspored jakosnih skupina jasno daje do znanja da će Puležani gostovati u Makarskoj ili kod Jelovčićevog Sporting Anderlechta. Opširnije o samom ždrijebu možete pročitati OVDJE.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Danijel Dekanić ponovno u dresu Futsal Dinama!

Nakon Zvonimira Šućura i Kristijana Postružina, Futsal Dinamo je danas na svojim službenim stranicama predstavio …

David Barbarić novo je pojačanje MNK Novo Vrijeme!

Novo Vrijeme je danas predstavilo novo pojačanje za predstojeću sezonu. Riječ je o Davidu Barbariću, …