Fabet kladionica

U19 | Poznati svi sudionici EURO-a u Latviji!

Poznato je svih 8 sudionika Europskog prvenstva za U19-reprezentacije, koje će se održati u Latviji. Podsjetimo, UEFA Futsal U19 EURO novo je natjecanje koje je potvrdio Izvršni odbor UEFA-e krajem siječnja prošle godine, a prvenstvo će se održati u Areni Riga od 8.do 14.rujna ove godine!
Plasman na EURO uz domaćina Latviju osiguralo je 7 reprezentacija koje su slavile u kvalifikacijskim skupinama. To su Poljska, Nizozemska, Portugal, Ukrajina, Španjolska, Rusija i Hrvatska! Na našim stranicama već smo pisali kako su Španjolska i Ukrajina osigurale plasman na EURO. Hrvatska im se ubrzo pridružila kao još jedna reprezentacija koja je nakon 2 odigrana kola osigurala 1.mjesto u svojoj skupini. Poljska je u odlučujućem susretu pobjedom protiv Francuske (2:1) zaključila natjecanje u skupini s maksimalnim bodovnim učinkom, jednako kao i Nizozemska koja je slavila u Sloveniji. Bosna i Hercegovina je u poslijednjem susretu u Mostaru trebala pobjedu protiv Portugala, koji se ipak pokazao prejakim. Pobjedu za plasman na EURO trebala je i Češka, no Rusija je ipak bila prejaka.
Poznato je da će na EURO-u u Latviji 8 reprezentacija biti podijeljeno u 2 grupe, te da će dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine osigurati plasman u polufinale. Datum, kao i mjesto održavanja ždrijeba finalnog turnira za sada još uvijek nisu poznati, no očekujemo objavu na UEFA-inim službenim stranicama kako bismo Vas o tome obavijestili. Nakon zapaženih nastupa naše reprezentacije u kvalifikacijama, nema dvojbe da će i nastup naše U19-reprezentacije u Latviji pobuditi velik interes javnosti.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Liga za popunu 1.HMNL | Raspored i delegiranje 6. kola

Pred nama je završni čin Lige za popunu 1.HMNL. U nedjelju su na rasporedu susreti …

Kvalifikacije za 2.HMNL-jug | Porto Tolero na korak do povratka u 2.HMNL-jug

Nakon što su u prva četiri kola kvalifikacija za popunu 2.HMNL-jug slavili domaćini, jučer je …