Danas je na rasporedu čak 10 utakmica u preliminarnim grupama kvalifikacija za EURO 2012. Pročitajte uvodni članak.....

UEFA EURO 2012 | Dan 2 | Najava, rezultati, tablice

UEFA Euro 2012

U grupi A koja se igra u Turskoj sastaju se Moldavija i Švicarska te Turska i Crna Gora. Malo što možemo znati o pojedinim reprezentacijama no za očekivati je da će u grupi A upravo susret između Turske i Crne Gore odlučivati o pobjedniku.

Što tek reći za skupinu B. Od reprezentacija koje nastupaju mogli smo jedino donekle vidjeti igru grka kroz UEFA Futsal Cup natjecanje jer je njihov klub Athena bila često protivnik našim predstavnicima. Grci večeras igraju sa Armencima,  a Island sa Latvijom. Grci bi ako ništa, a onda po iskustvu trebali biti favoriti ove skupine.

U grupi C Gruzija ide na Estoniju dok Makedonije ide na Englesku. Makedonci imaju dugu tradiciju igranja futsala dok su Englezi unazada dvije-tri godine počeli ozbiljno se baviti futsalom. Imali smo prilike gledati Gruziju i ruska škola bi mogla lako slaviti u ovoj skupini, a Makedonci pak imaju veliki motiv jer se EURO održava u njihovom dvorištu.

U skupini D Litva igra protiv Bugarske, a Malta protiv Francuske. Ova skupina će biti dosta izjednačena jer Francuzi se baš kao i Englezi dižu i futsal vijesti iz Francuske sve  češće stižu. Tamošnja scena se konačo pokrenula i neće trebati dugo da i u ovom sportu počnu s uspjesima. Bugarska i Litva su nepoznanice no Malta također puno daje u razvoj futsala na svom otoku pa bi pred svojom publikom mogli ići i korak više.

Andora je još jedna državica koja će se suprostaviti velkima i počeli su odlično. Ni manje ni više u prvoj utakmici porazili su Irce na njihovom terenu sa 2:1. Izrael je pak izgubio od norveške i sada mora igrati na sve ili ništa a isto vrijedi i za Irce. Utakmica između Norveške i Andore bi mogla biti presudna u grupi F.

UEFA Euro 2012

Grupa A[table id=22 /]


Grupa B[table id=23 /]


Grupa C [table id=24 /]


Grupa D[table id=25 /]


Grupa E[table id=26 /]


Grupa F[table id=27 /]

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

FIFA WC 2021. | Remi Rusije i Venezuele, Uzbekistan prvim bodovima izborio osminu finala!

Jučer su odigrani susreti posljednjeg kola u grupama A i B. Već ranije bilo je …

FIFA WC 2021. | Iran, Španjolska i Argentina ostvarili nove pobjede

Jučer su odigrani posljednji susreti 2. kola natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Litvi, …