UEFA Futsal Cup | Poznati sudionici glavne grupe

Poznati su svi sudionici glavne grupe ovogodišnjeg UEFA Futsal Cup natjecanja. Završena su sva natjecanja u preliminarnoj fazi natjecanja UFC-a i nakon što su završene sve utakmice u 8 grupa poznati su klubovi koji će se pridružiti grupama u glavnoj fazi natjecanja. Dalje su dakle prošli:

  • Sporting Clube de Paris
  • Baku United FC
  • Vegakameratene
  • KMF Tango Sarajevo
  • FC Grand Pro Varna
  • MFK VitEn Vitebsk
  • Hamburg Panthers
  • Athina ’90

Ovih osam momčadi tako su se pridružili 16 momčadi koje su zahvaljujući nacionalnim koeficijentima UEFA Futsal Cup dobili direktnu propusnicu u ovaj krug natjecanja. Kao što znamo od samog početka ovog natjecanja tu je i Hrvatska odnosno ovogodišnji prvak Hrvatske u futsalu – F.C. Nacional.

Za druge ovo je pak povijesna sezona jer su prvaci Engleske i Njemačke po prvi puta se plasirali u ovaj stadij natjecanja što nije iznenađenje boljim poznavateljima prilika kada se zna koliko se u proteklih par godina ulaže u futsal u ovim zemljama koje do prije 5-6 godina praktično nisu postojale na futsal karti Europe.

Ono što je nama najvažnije je da je naš prvak F.C. Nacional dobio u grupi 5 i posljednjeg protivnika,  a to je norveški prvak teško izgovorljivog imena Vegakameratene ( kao što znamo druga dva kluba u ovoj grupi su srpski prvak Ekonomac Kragujevac i nizozemski prvak C.F. Eindhoven.

Potpuni raspored glavne grupe je slijedeći:

Grupa 1 (03-06 Listopad): Slov-Matic Bratislava (SVK), FK Nikars Riga (LVA)*, MFK VitEn Vitebsk (BLR), Hamburg Panthers (GER)

Grupa 2 (01-04 Listopad): Iberia Star Tbilisi (GEO), ETO FC Győr (HUN)*, KMF Tango Sarajevo (BIH), FC Grand Pro Varna (BUL)

Grupa 3 (02-05 Listopad): Marca Futsal (ITA), Tulpar Karagandy (KAZ), FC Lokomotiv Kharkiv (UKR)*, Sporting Clube de Paris (FRA)

Grupa 4 (01-04 Listopad): FK EP Chrudim (CZE), FC Litija (SVN), AC Omonia Nicosia (CYP)*, Baku United FC (ENG)

Grupa 5 (02-05 Listopad): KMF Ekonomac Kragyjevac (SRB)*, Club Futsal Eindhoven (NED), MNK Nacional Zagreb (CRO), Vegakameratene (NOR)

Grupa 6 (02-05 Listopad): Araz Naxçivan (AZE), City’US Târgu Mures (ROU)*, Châtelineau Futsal (BEL), Athina ’90 (GRE)

*domaćini grupe

 

Podsjetimo na sve rezultate i poredak na tablici u preliminarnoj rundi:

[championship league_id=12]

O nama Ivica Ojvan

avatar
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

FIFA WC 2021. | Pobjede Češke, Maroka, Brazila i Portugala

Drugog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Litvi odigrana su četiri susreta, a sigurne pobjede …

FIFA WC 2021 | Pobjede Rusije, Kazahstana, Gvatemale i Venezuele

Danas je otvoreno Svjetsko prvenstvo u Litvi uz uglavnom očekivane rezultate. Rusija je na otvaranju …