UEFA objavila termine dvoboja dodatnih kvalifikacija za EURO

Krovna europska nogometna organizacija UEFA objavila je termine dvoboja dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se od 19. siječnja do 06. veljače održati u Nizozemskoj. Podsjetimo, poznato je 15 od ukupno 16 reprezentacija sudionica EURO-a, dok će se za jedino preostalo mjesto kroz dodatne kvalifikacije boriti Srbija i Bjelorusija.
Dvoboji dodatnih kvalifikacija između Srbije i Bjelorusije na rasporedu su 15. i 17. studenog, Prvi susret odigrat će se u Kragujevcu, dok je uzvrat dva dana kasnije u Minsku.
Spomenimo kako je Bjelorusija jedini nastup na EURO-u upisala 2010. godine u Mađarskoj. Nakon toga Bjelorusi su najbliže plasmanu na Europsko prvenstvo bili 2016. godine kada su izgubili u dodatnim kvalifikacijama od Češke (ukupno 2:3). Srbija je pak premijerni nastup na EURO-u imala 2007. godine u Portugalu, a od tada je propustili nastupiti samo na EURO-u 2014. godine, kada je u dodatnim kvalifikacijama poražena od Rumunjske.
Na koncu, recimo i da će pobjednik ovog dvoboja na EURO-u igrati u grupi “A” zajedno s braniteljem naslova Portugalom, Ukrajinom i domaćinom Nizozemskom.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Raspored i najava 9. kola

U sklopu 9. kola 2.HMNL-zapad danas nas očekuju četiri utakmice. Vrijedi svakako izdvojiti utakmicu Jesenje …

2.HMNL-istok | Aurelia do punog plijena u Slavonskom Brodu

Jučer je odigran zaostali susret 8. kola 2.HMNL-istok u kojem je vinkovačka Aurelia osvojila velika …