VERN novi je europski sveučilišni prvak u futsalu! 

U finalu Europskog sveučilišnog prvenstva koje je održano u poljskom Poznanju,VERN’ovci su s 3:1 pobijedili rusku momčad sa Siberian Federal University i napokon se okitili dugo očekivanom i posve zasluženom titulom europskih sveučilišnih prvaka u futsalu.

Borba za zlato nije započela nimalo bajno, budući da su Rusi prvi poveli, ali su se naši dečki brzo oporavili od početnog šoka te je Vedran Matošević izjednačio za 1:1, a u drugom djelu pogotke su postigli i Silvio Toth te Davor Kanjuh.

Nakon bronce na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu u Malagi 2013. te srebra na Europskim sveučilišnim igrama u Rotterdamu 2014., VERN’ova futsal ekipa je na sjajan način, zlatom, završila svoj europski pohod za ovu godinu. VERN’ je europski prvak u futsalu 2015. godine.

Na kraju manifestacije naš je Vedran Matošević, baš kao i Rotterdamu, proglašen i za najkorisnijeg igrača prvenstva. „Nakon tri godine, kliko slovimo za favorite na europskim natjecanjima, konačno smo osvojili i europsko zlato. Nije bilo jednostavno, ali dali smo sve od sebe i na kraju nam se to vratilo na najbolji način“, izjavio je Vedran nakon utakmice.

Momčad Veleučilišta VERN’ na Europskom sveučilišnom prvenstvu 2015.: Davor Kanjuh, Željko Petrović, Silvio Toth, Vedran Matošević, Sadat Ziberi, Žarko Luketin, Željko Pukec, Mate Alpeza, Juraj Bedeković, Goran Malogorski, Kristijan Grbeša i Matej Horvat, te stručni stožer: Matija Đulvat (glavni trener), Stipe Marušić, Zvonimir Murkić, Mario Kralj i Igor Latković.

vern2015

 

Izvor: vern.hr

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Mateo Kljunak: “Smatram kako imamo dovoljnu kvalitetu i uz ovakav rad možemo daleko dogurati.”

Nakon “hladnog tuša” i poraza protiv Šibenika 1983 u trećem kolu momčad AFC Universitasa je …

VIDEO | Utakmice 4. kola 1.HMNL kroz sažetke HNTV-a

Vikend pred nama donosi susrete 5. kola 1.HMNL. Dok čekamo na nova prvoligaška uzbuđenja prisjetimo …