Fabet kladionica

VIDEO | Pobjeda Srbije nad Brazilom u sjeni sukoba Kocića i izbornika

Reprezentacija Srbije ostvarila je veliku pobjedu u prijeteljskom dvoboju protiv Brazila. ‘Orlovi’ su u Nišu slavili protiv Brazila rezultatom 3:0, a isti suparnici odigrat će sutra još jednu prijateljsku utakmicu u beogradskoj Stark-Areni. No usprkos vrlo dobrim rezultatima, nije sve idealno u redovima Srbije. Mladen Kocić je uoči dvoboja protiv Brazila izašao u javnost s objavom kako više neće igrati za reprezentaciju dok je na mjestu izbornika Goran Ivančić. Izbornik za ovo reprezentativno okupljanje nije pozvao Kocića, a na medijskoj konferenciji uoči dvoboja protiv Brazila izjavio je slijedeće:

‘‘Imali smo problema. Ne bih volio praviti priču od toga. Jednostavno, postoje principi i neke stvari kao odnos prema ekipi, reprezentaciji i trebaju da budu u prvom planu. Pravimo tim. Nismo grupa pojedinaca, nosimo nacionalni dres. Smatram da se neke stvari moraju promijeniti. Dosta je bila teška odluka, nije je bilo jednostavno donijeti. Pustio sam da prođe neko vrijeme, da saberem utiske. Za sada je ovako, a vidjet ćemo što će budućnost donijeti.’’

Na reakciju Madena Kocića se nije dugo čekalo. Nekadašnji igrač zagrebačkog Nacionala i jedan od ponajboljih srpskih igrača obratio se javnosti preko Sportskog Žurnala, a izjavu popularnog Cipija prenosimo u cijelosti:

‘‘Nisam imao nameru da se oglašavam i ulazim u bilo kakvu priču oko mog neigranja za reprezentaciju, ali sam video izjavu selektora u kojoj pominje pojedince i kolektiv i kako je važan tim. Samo želim da kažem da je u celoj toj priči jedini pojedinac on, a mi smo bili tim. Kada je bilo dobro, uvek je bio zaslužan on i njegov sistem, a kada je bilo loše, na žalost češće od kada je preuzeo reprezentaciju, uvek su krivi igrači koji ne poštuju sistem i „ne žele” da igraju. Nikad nije preuzeo odgovornost za rezultat, jednostavno nema tim o kom priča, nema osnovnu komunikaciju sa igračima i, što je najvažnije, izgubili smo atmosferu koja nam je bila zaštitni znak godinama, a samim tim i igru koja je najvažnija. Tačno je da smo imali problema sa njim, ali ne samo ja već svi stariji igrači. Tu je i primer kapitena Marka Perića, možda i najboljeg igrača u istoriji futsala u Srbiji, koji je bio pozvan za ove utakmice sa Brazilom i Azerbejdžanom, ali je odbio da igra, dok je selektor Goran Ivančić! To niko nije objavio, zbog čega ga nema, već je samo prepravljen spisak kao da nije ni bio u planu. Poštujem odluku ako je to za dobrobit reprezentacije, a što se tiče budućnosti, koju je, takođe, pomenuo selektor, mogu da kažem da sam se uvek od 2007. godine rado odazivao pozivima za reprezentaciju i davao maksimum, jer mi je, kao i svakom sportisti, najveća čast u karijeri igrati za reprezentaciju. Ako ikada budem opet potreban reprezentaciji rado ću se odazvati, ali ne dok je gospodin Ivančić selektor! Jednostavno, ne vidim sebe u budućnosti sa tim čovekom. Bez obzira na sve, biću najveći navijač Srbije protiv Brazila i Azerbejdžana i uvek u budućnosti jer sam gotovo pola života proveo u reprezentaciji i sa tim momcima delio i dobro i zlo. Zajedno smo ispisali istoriju na nezaboravnom Evropskom prvenstvu u Beogradu, gde nam je za malo izmakla medalja. Vreme će pokazati ko je ko i ko je bio u pravu.’’

Ostaje za vidjeti da li se može izgladiti sukob Kocića i izbornika Ivančića, jer ovakvom situacijom zasigurno najviše gubi reprezentacija, čiji je Kocić stožerni i ponajbolji igrač.

Na koncu, donosimo Vam i video-sažetak pobjede Srbije nad Brazilom.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Futsal Pula porazila Novo Vrijeme i izjednačila rezultat finalne serije!

Nakon što su u petak Makarani došli do vodstva u velikom finalu, večera je na …

Dean Moravac: “Isplatio nam se trud i rad tijekom cijele sezone.”

U prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske u petak je Novo Vrijeme slavilo u …