Ždrijeb Elitne faze UEFA Futsal Cup-a!

Donosimo vam izvještaj sa ždrijeba elitne faze UEFA Futsal Cup-a, malonogometne Lige prvaka, održanog u 14 sati u Nyonu. Split će nakon viceprvaka Europe, moskovskog Dinama, odmjeriti snage i s europskim prvakom Barcelonom!

NAKON DINAMA – BARCELONA!!!

Hrvatski malonogometni prvak Split-Brodosplit inženjering igrat će u skupini A Elitne faze UEFA Futsal kupa u Laškom uz slovenskog prvaka Litiju, azerbejdžanski Araz Nakhichevan, te branitalja naslova Barcelonu, odlučeno je ždrijebom u švicarskom Nyonu, sjedištu UEFA-e.

“Ždrijeb je vrlo povoljan za nas, prvenstveno stoga što igramo jako blizu, u Sloveniji. Litija i Araz su ekipe po mjeri, s kojima se možemo nositi. A ova generacija ima privilegiju, nakon dvoboja s europskim viceprvakom Dinamom iz Moskve na Gripama, zaigrati i protiv najbolje futsal momčadi Starog kontinenta Barcelone. Tu ćemo igrati, uživati i učiti, a s ostale dvije ekipe ćemo se boriti. Stvarno smo zadovoljni”, izjavio je neposredno nakon ždrijeba trener-kapetan Splita Ivica Osibov.

Litija je u svojoj dvorani bila domaćin 4. skupine Glavnog kruga i osvojila prvo mjesto sa 7:2 protiv grčke Athine ’90, 3:3 protiv francuskog prvaka Parisa i 2:1 u odlučujućem dvoboju s gruzijskim prvakom Iberia Star Tbilisi. Momčad trenera Tomislava Horvata predvode kapetan Igor Osredkar i Milivoje Simeunović, bivši član Gospića.

Araz Nakhichevan je imao težak posao u mađarskom Gyoru. U prvoj utakmici je s 2:1 svladao irski EID, ali je nastupio s igračem koji na to nije imao pravo, pa je dvoboj registriran s 0:5. Uslijedilo je 4:3 (nakon 1:3!) s nizozemskim Eindhovenom, pa 5:5 u ključnom dvoboju s ETO Gyorom. Kapetan Araza je Rizvan Farzalijev (33 godine), u momčadi su i iskusni Felipe (34), Serjao (33), Jadder Dantas (27), Rodrigo Taverna (29), Carlos Alberto (32), Biro Jade (39)…

ELITNA FAZA UEFA FUTSAL CUP-a, 09-14. 10. 2012. :

Skupina A (Laško): 1. Barcelona (Španjolska), 2. Litija (Slovenija), 3. Araz Nakhichevan (Azerbejdžan), 4. Split (HRVATSKA)

Skupina B (Kragujevac): 1. Kairat Almaty (Kazahstan), 2. Ekonomac Kragujevac (Srbija), 3. Slov-Matic Bratislava (Slovačka), 4. Era-Pack Chrudim (Čerška)

Skupina C (Murcia): 1. ElPozo Murcia (Španjolska), 2. Dinamo Moskva (Rusija), 3. Energia Lviv (Ukrajina), 4. Nikars Riga (Latvija)

Skupina D (Tbilisi): 1. Benfica (Portugal), 2. Luparense (Italija), 3. ETO Gyor (Mađarska), 4. Iberia Star Tbilisi (Gruzija)

 

MNK “Split”

www.mnksplit.com

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

UEFA Futsal Liga prvaka | Barca i Benfica korak do “Final Foura”

Prošlogodišnji sudionici završnog turnira Barcelona i Benfica na korak su do plasmana na “Final Four”! …

Olmissum pružio dostojan otpor europskim prvacima!

Današnji dan ostat će zapisan u klupske anale omiškog Olmissuma. Omišani su odigrali prvu povijesnu …