20 C
New York
spot_img
spot_img

Futsal cup Zagreb 2015. | Međunarodni turnir kadeta i juniora

Objavljeno:

U subotu 27. lipnja se u Zagrebu održava osmo izdanje najprestižnijeg omladinskog međunarodnog futsal turnira Zagreb 2015. Ovogodišnje izdanje turnira bit će među najbrojnijima do sada. Turnir na kojem nastupaju isključivo mlađe kategorije već treću godinu za redom održat će se na dvije lokacije, u Nogometnom centru Šalata u paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma te u ŠRC Megaton, a u organizaciji FC Nacionala i malonogometne akademije Nacional Gimka.
Dvije osobe koje stoje iza ovog projekta dobro su poznate ljubiteljima hrvatskog futsala, a za obojicu se može reći da su institucije ovoga sporta. Naravno, riječ je o Kujtimu Morini, kapetanu Nacionala i Matiji Đulvatu, kapetanu Futsal Dinama. Na turniru nastupa nekoliko eminentnih momčadi iz svijeta futsala, a neće izostati niti najbolje hrvatske škole futsala za koje će ovaj turnir zasigurno biti jedno zanimljivo i vrlo kvalitetno iskustvo. Ove godine po prvi puta nastupit će i momčad MNK Split Tommy. U dosadašnjih sedam izdanja ovoga turnira najuspješnije momčadi su FC Nacional i MNK Uspinjača koja su po 3 puta osvajala trofej najbolje momčadi. Prošle godine naslov u kadetskoj konkurenciji osvojio je pop prvi puta dubrovački MNK Square, dok će naslov u juniorskoj konkurenciji braniti domaćin turnira Nacional koji će pokušati treću godinu za redom osvojiti ovaj prestižni pokal.
Svaka momčad tijekom kadetskog i juniorskog turnira igra tri utakmice u skupini. Nakon regularnog dijela po skupinama prvoplasirane momčadi iz svake skupine ostvaruju plasman u polufinale, a pridružit će im se i najbolja drugoplasirana momčad.

“Prije svega želio bih se zahvaliti svim momčadima koje će nastupiti na turniru, a posebno momčadima koje putuju u Zagreb. Cilj turnira je zbližavanje omladinskih pogona klubova iz cijele Hrvatske sa drugim inozemnim momčadima. Mnogi klubovi igrat će sa protivnicima s kojima se rijetko ili nikada ne susreću. Iznimno nam je drago da su svi sudionici zadovoljni turnirom što potvrđuje sve veći interes momčadi za ovaj tunrnir. Nastojat ćemo sljedeće godine osigurati ekipama još bolje uvjete i privući još više inozemnih momčadi, te učiniti ovaj turnir ‘futsal Wimbledonom’ za mlađe kategorije.” rekao je organizator turnira Kujtim Morina.

Kvalitetan futsal je zagarantiran, stoga sve ljubitelje ovoga sporta pozivamo da u što većem broju dođu pogledati utakmice u NC Šalatu i u ŠRC Megaton.

 

 

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave