MNK Vinkovci | Ogorčeni natječajem juniorske završnice

Nepravilnosti oko natječaja za domaćinstvo juniorske futsal završnice

Ogorčeni na ponašanje nekih članova Komisije za mali nogomet koji svojim potezima bacaju još jednu  mrlju na HNS kao krovne institucije u sklopu koje djeluju, prinuđeni smo uputiti prigovor kako bi uputili na nepravilnosti oko donošenja odluke o juniorskoj futsal završnici.

Naime Mnk Vinkovci je bio zainteresiran za domaćinstvo navedene završnice koju u nekorektnoj utakmici na kraju nije dobio.

 Povjerenik za mladež g. Dario Zgrablić uopće nije kao što je to običaj, obavijestio povjerenika 2. Hmnl istok g. Smiljka Vranića o raspisanom natječaju za domaćinstvo. Navedeni natječaj izišao je u službenom Glasniku HNS-a koji klubovi ne dobivaju, a koji također neredovito iz tko zna kojih razloga ne  dobiva niti sam povjerenik istoka, g. Vranić.

CROfutsal MNK Vinkovci logoTako smo mi kao klub slučajno saznali za natječaj na koji smo se zadnji dan s ponudom uspjeli uredno prijaviti.

Nekoliko dana kasnije šturo smo mailom u jednoj rečenici dobili odgovor kako je za domaćinstvo prihvaćena ponuda Otočca. Na naš telefonski upit o više pojedinosti prema tajniku KMN g. Romeu Čižmešiji, isti nam je odgovorio – kako smo mi već jednom bili domaćini, a detalja oko uvjeta da se ne može sjetiti.

Ono što nas je iznenadilo je što se ponude nisu otvarale pred svim članovima KMN već ih je otvorio i odlučio o njima tek dio članova u sastavu Romeo Čižmešija, Dario Zgrablić i Boris Durlen.                                                                                                                                   Ostaje pitanje zašto o domaćinstvima juniorske i kadetske, ali i seniorske Kup završnice odlučuje navedeni trojac i zašto onda postoji KMN u punom sastavu u kakvom već postoji.

Mnk Vinkovci ispunio je uvijete iz natječaja, dakle osigurao sportsku dvoranu i sve što ide uz organizaciju ovakve priredbe te ponudio  smještaj u centru grada sa cijenom 190 kn (po osobi/puni pansion). Dodatno smo svoju ponudu  ojačali sa izletom u Vukovar te dogovorom sa Vinkovačkom televizijom koja se obvezala snimati i svim zainteresiranim tv kućama dati signal s finalne utakmice, što je za promociju futsala jako dobra stvar.  

Grad, Županija i Zajednica športova Vinkovaca također su podržali našu kandidaturu. Iskustvo koje imamo oko ovakve priredbe jer smo jednom već bili domaćini juniorske završnice je zasigurno naš plus, a  ne minus kako nam je prenio g. Čižmešija. Na kraju krajeva kad smo nedavno u dva navrata u mini pripremama besplatno ugostili mladu U-21 i seniorsku A futsal vrstu onda se nije postavljalo pitanje jeli se u Vinkovcima već bilo?

Ipak ono što najviše upada u oči i što je apsolutno neprihvatljivo je što se ponude nisu javno otvorile kako bi svima bile vidljive, pa mi kao klub, ali i ostali sudionici završnice  možemo samo nagađati tko je što ponudio i što je za klubove najbolje. Po našim saznanjima iz Otočca, klubovima se nudi smještaj za 250 kn (puni pansion/po osobi) što je čitavih 60 kn više od ponude Mnk Vinkovci i stoga postavljamo pitanje Komisiji za mali nogomet iz kojih i kakvih je razloga ta ponuda prihvaćena, osobito kad se zna da klubovi uglavnom financijski jedva preživljavaju i kad im je ušteda svake kune dobrodošla.  

 

Vinkovci , 28. Ožujak 2013.                            

 

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)

S poštovanjem,    

Sp. dir. Ivica Aničić

O nama Ivica Ojvan

avatar
Osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

Mlađe kategorije | Poznat je raspored za Regiju Zapad!

Donosimo vam raspored po kolima za sezonu 2020./2021. za mlađe kategorije u Regiji Zapad! Cijeli …

FUTSALITO LIGA | Futsal liga za najmlađe u organizaciji Uspinjače Gimke

MNK Uspinjača Gimka i Futsal Akademija Zagreb Gimka pozivaju sve zainteresirane futsalske i nogometne klubove …