Regija “Jug” ostaje bez trećeg predstavnika na završnici mladeži?!

Jučer je održana sjednica Komisije za mali nogomet, a kao jedna od značajnijih odluka ona je vezana za broj klubova sudionika pojedine regije na završnom turniru za mladež. Podsjetimo, prošle sezone regija “Jug” je na kadetskom i juniorskom završnom turniru imala po tri predstavnika, no Komisija za mali nogomet jučer je donijela odluku kako će iz svake regije po dvije prvoplasirane momčadi izboriti plasman na završni turnir prvenstva Hrvatske.
U propozicijama za natjecanje mladeži stoji (Članak 2.) kako će Komisija za mali nogomet do 15.03.2019. donijeti odluku koliko klubova iz pojedinih liga (regija) stječe pravo nastupa na završnom turniru za prvaka Hrvatske, te da će se odluka donijeti na osnovu broja klubova u pojedinoj ligi. Zanimljivo je da u istim propozicijama stoji (Članak 12.) kako će na završnom turniru nastupiti po tri prvoplasirane momčadi iz regija sjever i jug, te prvoplasirane momčadi regija istok i zapad.
Prošle sezone regija “Jug” dala je po 3 kluba na završnici juniora i kadeta, a s obzirom da brojnost klubova navedena kao kriterij u odluci zasigurno nikome na jugu nije bilo na pameti kako bi Komisija za mali nogomet mogla trećeplasirane momčadi regije “Jug” ostaviti bez završnog turnira, jer ipak je riječ o po broju klubova najbrojnijoj regiji. Uostalom, kadeti Olmissuma su u dvoboju za 3.mjesto slavili protiv Novog Vremena Apfel, te su proslavili plasman na završni turnir objavom na svojim službenim stranicama. Doznajemo i kako su se Omišani kandidirali za domaćinstvo završnog turnira. Kako sada reći djeci da im je radost bila uzaludna, jer je netko odlučio da ipak ne idu na završni turnir. U natjecanju juniora Split i Konoba Tomić igraju za 3.mjesto, koje bi kako sada stvari stoje moglo biti neznačajno.
Kada govorimo o brojnosti klubova u natjecanjima mladeži, treba reći kako je u natjecanju kadeta ove sezone regija “Jug” nešto slabija, jer se natjecalo ukupno tek 9 klubova. No ipak, u natjecanju juniora regija “Jug” je zastupljena s čak 22 klubova! Usporedbe radi, prvenstvo regije “Zapad 2” ima 6 momčadi u kadetskoj i 7 momčadi u juniorskoj konkurenciji; u regiji “Zapad” kadetsko natjecanje broji 7 klubova, dok kod juniora ima 10 momčadi. Regija “istok” je nakon regije “Jug” najbrojnija po ukupnom broju klubova. U kadetskom uzrastu nastupa 8 klubova, dok u juniorskoj konkurenciji ima 14 klubova.
Odluka Komisije za mali nogomet nije konačna, te ostaje za vidjeti da li će Izvršni odbor HNS-a “amenovati” ovu odluku, koja bi ukoliko do toga zaista dođe mogla izazvati burnu reakciju klubova južne regije.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Alumnus kroz dramu penala do četvrtfinala kupa Hrvatske!

U dvoboju osmine finala kupa Hrvatske, Alumnus Sesvete je na gostovanju u Slavonskom Brodu slavio …

Novo Vrijeme Apfel pobjedom u Našicama do četvrtfinala kupa!

Novo Vrijeme Apfel prvi je polufinalist kupa Hrvatske! Momčad Tea Strunje je u prvom dvoboju …