17.1 C
New York
spot_img
spot_img

Ana Kederov: “Još se nadamo ulasku u playoff.”

Objavljeno:

Meteora Futsal u sedmom kolu 1.HMNLŽ upisala je nova tri boda. Gošće iz Karlovca pobjedile su rezultatom 13:2 i smjestile se na sedmo mjesto tablice. Razgovarali smo s Anom Kederov o prilagodbi novih ovosezonskih igračica, ciljevima Meteore te očekivanjima susreta sa Siskom.

Na domaćem terenu pobjedile ste Radnik Futsal rezultatom 13:2. Možete li nam prokomentirati taj susret?

Sretne smo s visokom pobjedom, ali žao nam je zbog primljenih golova. Od početka susreta smo nametnule inicijativu te naša pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Pohvale Radniku kao novoj ekipi, ako ovako nastave, uz ovakav entuzijazam će kroz par godina znatno napredovati te će moći mnogim drugim sastavima zakomplicirati stvari na terenu.

Nekoliko sezona nastupate za Meteoru te ste u ovu sezonu ušle u znatno izmjenjenom sastavu. Jeste li zadovoljni prilagodbom novih igračica?

Meni je ovo treća sezona u ovome klubu i moram reći kako sam stvarno zadovoljna. Ove sezone došlo je do brojnih promjena u našem rosteru. Klub su napustile Nika Petarić i Jasmina Skenderi koje su otišle u ŽNK Dinamo, Karla Resanović je pojačala MC Plus. Na porodiljnom je Monika Conjar, a pauzu od futsala ove sezone uzele su naša kapetanica Perica Cicijelj, dokapetanica Sara Klarić, kao i Petra Benković, dok se Monika Perko preselila su Njemačku. Zbog pandemije Covida-19 nismo mogli računati na srpske reprezentativke Mariju Armuš i Barbaru Izgarević. Nove djevojke su mlade, željne učiti i smatram da ako ostanemo na okupu kroz maksimalno dvije godine možemo biti prvakinje. Čini mi se kako ove sezone imamo najmlađu ekipu u ligi pa shodno tome rezultati nisu bili u prvom planu.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati, bavi se sportom i u zatvorenom
FOTO: MNK Meteora Futsal (Facebook)

Što bi naglasili kao glavnu prednost Meteore u odnosu na ostale momčadi?

Uz Alumnus, MC Plus i Super Chicks jedina smo ekipa koja trenira isključivo futsal. Radimo s odličnim trenerom Dinom Kovačem, koji nas se trudi naučiti sve tajne futsala. Treniramo tri puta tjedno, a u planu je da i po završetku sezone ostanemo u trenažnom procesu.

Trenutno se nalazite na sedmom mjestu. Kakva su vaša očekivanja za konačni poredak tablice te koji je cilj Meteore preostala dva kola jednokružnog sustava?

Cilj je slaviti u obje utakmice do kraja prvenstva. Ako se poklope ostali rezultati nadamo se ulasku u playoff, a ako ne bit ćemo zadovoljni ukoliko osvojimo 12 bodova pošto smo nova ekipa u nastajanju. Moram naglasiti kako mi je žao što nam se trener Kovač, zbog brojnih drugih obveza, priključio tek dan uoči utakmice drugog kola. Smatram da je od početka bio uz nas da ulazak u playoff uopće ne bi bio upitan.

U osmom kolu 1.HMNLŽ očekuje vas susret sa Siskom. Možete li nam najavati tu utakmicu i reći koja su vaša očekivanja?

Moju ekipu i ovoga puta zanima isključivo osvajanje nova tri boda. Naša trenutna pozicija na ljestvici ne prikazuje naše stvarne kvalitete na odgovarajući način. Sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave