Fabet kladionica

Petra Lerotić: “Motiva i kvalitete nam ne nedostaje!”

Prošlog vikenda započela je Prva hrvatska malonogometna liga za žene. Ekipa MC Plus slavila je nad Super Chicksom rezultatom 2:6 te će u drugom kolu na domaćem terenu dočekati Mirlović Zagoru. Kako napreduju pripreme prošlosezonskih finalistica te što možemo očekivati od nadolazećih utakmica, otkrila nam je dugogodišnja vratarka MC Plusa Petra Lerotić.

Sezonu ste započeli u Zadru pobjedom 2:6 te ste se u Svetu Nedelju vratili s prva tri boda. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Sezonu smo otvorili spomenutim gostovanjem u Zadru, osnovni cilj je uspješno ostvaren, odnosno prva pobjeda upisana. Silom prilika na utakmicu smo otišli s nešto kraćom klupom, međutim, izuzevši par minuta opuštanja i pada koncentracije, zadovoljni smo prikazanim na terenu. Još uvijek smo u fazi međusobnog osluškivanja na parketu, budući da ove sezone nastupamo sa znatno izmijenjenim/pomlađenim sastavom. Itekako smo svjesni  toga, ali vjerujemo da će adaptacija biti pravovremena te da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu.

U futsalu ste od samih početaka te ste se tijekom godina okrunili osvojenim prvenstvima, turnirima i sveučilišnom ligom. Koje iskustvo bi izdvojili kao najdraže?

Uh, puno je tu lijepih uspomena, zaista svaka pobjeda ima svoju neku čar. Međutim, najneočekivanije osvojen turnir  i meni posebno slatka uspomena je  definitivno Zagreb Winter Cup 2016. godine. Naime, tada smo mi, cure s futsal sekcije Ekonomskog fakulteta,  nastupajući pod imenom Gablec, kao totalne autsajderice, unatoč svim neprilikama (ponavljanje utakmice uslijed tehničke pogreške, jedva prolaska skupine, potresa mozga dvaju stožernih igračica na finalno jutro… )  nekako  iz utakmice u utakmicu radile iznenađenja i redom izbacivale sve, tada već renomirane klupske ekipe i u konačnici podigle i taj pobjednički pehar. Makar, zaista bi se dalo nabrojati još puno posebnih trenutaka, ali izdvajam ovu “Gablec priču” kao nešto sasvim drukčije od svega ostalog, taj tijek turnira, ta sinergija tih cura i te godine. Moj vječni akumulator za dalje..

Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba
FOTO: ŽMNK MC Plus (Facebook)

Jeste li zadovoljni kako napreduje ženski futsal u Hrvatskoj ili smatrate da su potrebne dodatne promjene i ulaganja?

Pandemijsko razdoblje zasigurno nikome nije pomoglo, no, ako izostavimo utjecaj  više sile takve vrste koja je pogodila svih i svugdje, mišljena sam da je, sada već davnih dana, ženski futsal u Hrvatskoj napravio zadnje oku zamjetne korake prema naprijed. Svakako vjerujem da su mu potrebne dodatne korjenite promjene i ulaganja u temeljne preduvjete zdravog dugoročnog razvoja.

Predug je period prošao od osnutka lige da bismo se i dalje mukom mučili sa “dječjim bolestima”, od problema nedostatka licenciranog trenerskog kadra, preciziranja održivog svrsishodnog formata natjecanja do nedostatka pravovremene, logistički zrele i konstruktivne komunikacije kako na međuklupskoj  tako i na  razini klubovi- savez. Sve to uz  izostanak jasnih ciljeva, strategija i vizija  razvoja  na svim uključenim razinama, glavne su kočnice značajnijih koračanja prema naprijed.

Situacija je daleko od zadovoljavajuće, ali kukanjem i alibi igrom zasigurno nećemo doskočiti postojećim problemima. Očekujem i iskreno se nadam da će  klubovi (prvenstveno oni koji su konstantni  sudionici lige od njenog osnutka) biti generatori konkretnijih inicijativa te da će svojom proaktivnošću pronaći zajednički jezik s mjerodavnim tijelima unutar hrvatskog nogometnog saveza i konačno ozbiljnije pristupiti izradi i realizaciji smjernica razvoja ovog svima nam dragog sporta.

Koji su ciljevi MC Plusa u novoj sezoni te kakva je atmosfera u ekipi?

MC Plus u svaku sezonu ulazi s težnjom odnošenja najsjajnijeg odličja, a s obzirom na kronologiju  dosadašnjih ligaških ostvarenja mislim da je to sasvim poznat i logičan cilj.  Atmosfera je dobra, svjesni smo promjena, ali i gladni učenja i napretka ka ostvarivanju svog punog potencijala.

Na domaćem terenu dočekujete Mirlović Zagoru. Možete li nam najaviti tu utakmicu?

Čeka nas izuzetno zahtjevan vikend. Otvaramo ga popodnevnom utakmicom protiv Stomatološkog centra Flegar na Kutiji šibica, a onda navečer spomenuta ligaška utakmica 2.kola protiv Mirlović Zagore. Očekujem dinamičnu i zahtjevnu utakmicu sa čvrstom igrom na obje strane, što se pokazalo i u svim dosadašnjim susretima nas i Mirlovića.

Ekipa koja misli odnijeti bodove u tom susretu morat će biti prva na svakoj lopti te držati koncentraciju i disciplinu tokom čitave utakmice jer obje ekipe posjeduju dovoljno kvalitete da kazne bilo kakav trenutak neopreza i ležernosti protovnika. Svakako, kao i uvijek, vjerujem da nam motiva i kvalitete ne nedostaje te da ćemo isto prikazati na parketu u subotu.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Anderlecht potopio United Galati i došao korak bliže Final Fouru!

U dvoboju posljednjeg kola Elitne runde UEFA Futsal lige prvaka u Puli, Anderlecht je ostvario …

Bjelovar pobjedom nad Petrinjčicom do povijesnog uspjeha!

Nakon što su jučer plasman na završni turnir kupa Hrvatske osigurali Futsal Dinamo, Šibenik 1983 …