Fabet kladionica

Futsal Dinamo na Šalati protiv “Funcuta”

U subotu i nedjelju (11. i 12. rujna) održat će se osma po redu športsko-navijačka manifestacija “Dinamo na Šalati”. Na kultnom zagrebačkom stadionu “modri” će tradicionalno odraditi generalku uoči početka nove sezone, a u goste im dolazi Šibenik 1983. Riječ je o klubu koji poput Futsal Dinama funkcionira prema članskom modelu (jedan član – jedan glas), a koji će se u sljedećoj sezoni premijerno natjecati u elitnom razredu hrvatskog futsala. Uz dvoboj Futsal Dinama i šibenskih “funcuta”, u dvodnevnom spektaklu održat će se i završnica Trofeja Dinamo, kao i Superkup Oskar Kadrnka.

Može biti slika sljedećeg: tekst

 

Kada govorimo u Trofeju Dinamo, na Šalati ćemo doznati četvrtog osvajača ovog natjecanja. Na turniru sudjeluje šest momčadi koje su plasman izborile temeljem ostvarenih rezultata na tri “kvalifikacijska turnira”. Uz Cvjetno Polikliniku Milojević (osvajač Gorice), SZZG Polikliniku Ribnjak (osvajač Črnomerca) i KTechnologies (osvajač Dugava), na završnici sudjeluju još Građanska udruga Dugave, Megaton Dinsar i Pizzeria Viva. Finale turnira na rasporedu je u nedjelju s početkom u 18:15 sati.

Na Šalati će se premijerno održati i Superkup Oskar Kadrnka. Riječ je o dvoboju osvajača memorijala Prijatelji za Oskara koji se treći put održao na terenima u Šubićevoj i osvajača memorijala Oskar Kadrnka koji se premijerno ove godine održao u Gračanima. Turnir na Šubiću osvojila je ekipa KAB Studio, dok je na turniru u Gračanima slavila ekipa MNK Sasina. Superkup Oskar Kadrnka na rasporedu je u nedjelju s početkom u 20:00 sati, u poluvremenu dvoboja Futsal Dinama i Šibenika 1983.

Svakako vrijedi spomenuti da će dvoboj Futsal Dinama i Šibenika 1983 biti oproštaj od modrog dresa vratara Danijela Bešlića. Riječ je o igraču koji je uz Matiju Đulvata u klubu od samoga početka, te je samim time bio učesnik i premijernog izdanja “Šalate”. Također, ovogodišnja Šalata ima humanitarni karakter za vukovarske BBB. Naime, prostor koji koriste vukovarski Boysi ide na prodaju, stoga je pokrenuta akcija prikupljanja 250 tisuća kuna za otkup prostora. Publika će biti smještena na dvije kamene (zapad i sjever) i jednoj montažnoj tribini (jug), uz poštivanje propisanih epidemiloških mjera. Tako će ulaz na tribine biti dozvoljen samo osobama s važećom COVID EU digitalnom putovnicom, cijepljenim osobama, kao i osobama koje su preboljele COVID-19 ili imaju negativan PCR ili antigenski test.

Više detalja o manifestaciji “Dinamo na Šalati” možete pronaći na službenim stranicama Futsal Dinama ili klikom na priloženi LINK.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …