Aktualno

Intervju kao plaćeni oglas


Od kada je nastupila gospodarska kriza na hrvatskom web nebu zamijetili smo jedan trend. Naime kako su sponzori masovno povukli svoj sredstva koja su do tada izdvajali za marketing, a kako su manje i više dobre stranice koje prate sport rasle kao gljive nakon kiše postao je jako izražajan trend unajmljivanja takvih portala koji su, vjerujemo, za usluge sponzorstva postali PR alati nekih ljudi oko futsala pri tome naravno moravši odustati od bilo kakvog objektivnog izvještavanja računajući sa golim opstankom kada se novinarska etika mora malo saviti.

Tako je svaki jači igrač se naoružao jednim takvim “novinama” na webu koja ima svrhu da promovira njegova stajališta pri tome doslovno dobivajući tekstove koje treba objaviti odnosno pitanja koje trebaju postaviti.

Ipak sada smo dočekali jedan intervju sa ni više ni manje predsjednikom Komisije za mali nogomet HNS-a gospodinom Borisom Durlenom. Znajući kako gospodin Durlen u zadnje vrijeme ima potrebu komunicirati isključivo sa medijima koji su spremni veličati njegov lik i ono što on radi i znajući kako teško da bi pristao odgovarati na škakljiva pitanja, a vjerujte svako pitanje koje ima težinu i koje je bitno za futsal za gospodina Durlena je škakljivo.

I tako krenem čitati intervju i ne mogu se načuditi onome što čitam. Pod naslovom “Futsal u Hrvatskoj ima veliku budućnost” što će mnogima odmah dignuti obrve nalazi se čisti dokaz na koji način vodstvo Komisije razmišlja i na koji način smatraju da mogu utjecati na mišljenje futsal javnosti.

Odmah u početku na prvom pitanju sve koji misle drugačije zove se budalama, egoistima i sebičnjacima dok je on naravno borac za boljitak futsala kojeg uzgred budi rečeno vodi već preko 20 godina ali eto baš sada kada nam je krenulo…..

Izbor novog vodstva za kojeg je bilo 2/3 klubova zove “Sramotnim činom…” nakon čega izjavljuje čistu laž: “Što su na kraju uspjeli glasom kluba koji je tek ušao u 1. HMNL.”. To je apsolutna laž jer ovakvom formulacijom on tvrdi da je bilo pola pola za kandidate nakon čega je eto jedan glas bio presudan. Dobro je poznato da je za novog predsjednika bilo 8 klubova odnosno 2/3 svih klubova 1.HMNL. Naravno to nije mogao reći jer se u ovoj državi može tolikom većinom mijenjati Ustav ali zato ne predsjednik Udruženja prvoligaša. Druga stvar je potpuno omalovažavanje novih prvoligaša koje stavlja u svojstvo nedostojnih što kada to izjavi čelni čovjek futsala postaje kriminalno i diskriminirajuće. Podsjećamo ga također da su ti klubovi u višem rangu natjecanja od njegovog kluba pa bi netko mogao pitati se kako jedan drugoligaš može odlučivati o sudbini 1.HMNL!?!!

Dalje se naravno redaju floskule kako eto u futsalu teku med i mlijeko samo eto to nitko ne vidi….

U svakom slučaju mladom novinaru predlažemo da slijedeći put stavi PLAĆENI OGLAS pod ovakav intervju pa mu nitko neće zamjeriti ili da počne pitati prava pitanja. Ukoliko nema dovoljno ideja evo mi možemo dati par prijedloga, a pozivamo i naše čitatelje da predlože neka od njih.

O nama Ivica Ojvan

avatar
Osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

CROfutsal Kladionica | Početak 12. kola

Nastavljamo s našom CROfutsal Kladionicom gdje uoči svakog kola 1.HMNL imate priliku prognozirati ishode utakmica. …

CROfutsal Kladionica | Rezultati 11. kola

U sklopu 11. kola naše CROfutsal Kladionice imali ste priliku pogađati ishode utakmica prve polufinalne …