Fabet kladionica

Novi futsal klub – Patriot Zagreb

Hrvatski sport postao je bogatiji za još jedan kolektiv. U pitanju je malonogometni klub Patriot koji je osnovan prošli tjedan u Zagrebu, a od iduće bi se sezone trebao natjecati u 2. HMNL Sjever.

Osnivačka skupština održana je u poslovnim prostorijama Euroalfe u Radničkoj cesti 198, a tamo bi za sada trebale biti i prostorije kluba.

Počeci datiraju iz 2010. godine

Dugo se vremena ”kuhala” ideja o osnivanju kluba i podizanja na višu razinu, a sada je konačno i realizirana. Sami počeci datiraju još iz 2010. godine, kada se skupina mladih studenata počela okupljati na malonogometnim terenima. Pod imenom ”Mnm Sv. Mati Slobode” predstavljali su i još uvijek predstavljaju svoju župu u Katoličkoj malonogometnoj ligi.

CROfutsal-Patriot-grb– Priča i nije nešto spektakularna, da tu nije jedan važan detalj koji značajno mijenja pristup samom sportu i igri. Molitva prije početka utakmice i zabrana psovke, promiče se istinski kršćanski duh međusobnog poštovanja i zdravog rivalstva među suparnicima. Obožavamo igrati KMNL i liga nam je zapravo bila odlična odskočna daska za osnivanje kluba – kažu vodeći ljudi MNK Patriota.

Josip Alan Štivičić izabran za predsjednika

Velečasni Vladimir Kerečeni blagoslovio je prostorije kluba i njegov rad, te sve sudionike koji će se svojim angažmanom zauzeti za dobrobit i napredak kluba. Za predsjednika kluba izabran je Josip Alan Štivičić, koji je voditelj momčadi od samih početaka i osnivač kluba. Funkciju dopredsjednika obavljat će Filip Granić koji je ujedno i kapetan momčadi. Za tajnika kluba je izabran Filip Ileković, koji je dao veliki doprinos za osnivanje Malonogometnog kluba Patriot.

– Okrećemo novu stranicu u našoj sportskoj povijesti. Iskreno se nadam da ćemo zajedničkim snagama dugoročno uspjeti etablirati naš klub na malonogometnoj sceni. Sigurno nam neće biti lako, ali svi zajedno imamo puno ideja i zbog toga mi ne manjka optimizma. Hvala svima koji su mene izabrali za funkciju predsjednika, a nadam se da ću opravdati povjerenje – rekao je predsjednik Štivičić koji je odmah predstavio i novi grb kluba.

Uskoro kreću nove aktivnosti

Četverogodišnji je plan predstavio tajnik Ileković, koji je prezentirao i dizajn dresova. Ideja nije manjkalo na Skupštini, a klub će u narednom periodu nastupati po raznim turnirima i tako krenuti sa svojim aktivnostima. Točnije, nastavit će sa svojim aktivnostima, samo sada pod drugim imenom i s još većim ambicijama.

– Futsal je sve popularniji sport u Hrvatskoj. Stoga je osnivanje kluba logičan slijed. Nadamo se da ćemo s našom ekipom podići kvalitetu u svim poljima na području Zagreba. Uskoro krećem s novim aktivnostima, a o svemu ćete biti pravovremeno obaviješteni – poručili su osnivači Patriota.

Sama vijest o osnivanju novog kluba koji se želi natjecati od iduće sezone može obradovati sve zaljubljenike u ovaj sport. Projekt je podignut na zdravim temeljima još prije četiri godine, a sada će uslijediti njegova nova faza kroz koju bi se trebao oformiti respektabilan sportski kolektiv.

Članovi Skupštine MNK Patriota: Josip Alan Štivičić (predsjednik), Filip Granić (dopredsjednik), Filip Ileković (tajnik), Petar Anić, Vedran Hajder, Josip Ivković, Luka Granić, Ivica Šimić, Josip Rikić, Marko Granić, velečasni Vladimir Kerečeni, Domagoj Golubar, Tomislav Marinović, Marin Sladić i Hrvoje Brčić.

 

CROfutsal-Patriot-osnivačka_skupština

O nama Ivica Ojvan

avatar
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

Futsal Pula porazila Novo Vrijeme i izjednačila rezultat finalne serije!

Nakon što su u petak Makarani došli do vodstva u velikom finalu, večera je na …

Dean Moravac: “Isplatio nam se trud i rad tijekom cijele sezone.”

U prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske u petak je Novo Vrijeme slavilo u …