PREDSTAVLJAMO | Futsal Cup Sv. Josipa – in memoriam Matija Capar

Od 05. lipnja do 13. lipnja na igralištu O.Š. Kralja Tomislava na zagrebačkoj Trešnjevci održat će se Futsal Cup Sv. Josipa – in memoriam Matija Capar. Riječ je o 11. izdanju ovog turnira koji se posljednje tri godine održava u spomen na tragično preminulog Matiju Capara, hrvatskog reprezentativca koji je 2011. godine zajedno sa svojim prijateljima pokrenuo ovaj turnir. Sutra će biti treća godišnjica tragične pogibelji Matije Capara, koja će se obilježiti paljenjem svijeća ispred murala na školskom igralištu O.Š. Kralja Tomislava, polaganjem vijenca na grobu Matije Capara na zagrebačkom groblju Mirogoj, te Svetom Misom za Matiju u župi Sv. Josipa na Trešnjevci.

 

U rekordnom roku od 12 sati na turnir se prijavilo 32 momčadi koje su podjeljene u osam skupina. Prvoplasirane momčadi iz svake skupine izborit će izravan plasman u osminu finala, dok će drugoplasirane i trećeplasirane momčadi svoj plasman među 16 najboljih tražiti kroz baraž. Turnir započinje u subotu 05. lipnja s početkom u 8:00 sati, a istog dana s početkom u 18:00 sati zakazano je svečano otvaranje. Završnica turnira planirana je za 12. lipnja kada bi se trebala odigrati i revijalna utakmica na kojoj bi trebale nastupiti brojne legende zagrebačkog i hrvatskog futsala.
U nastavku Vam donosimo pregled skupina ovogodišnjeg izdanja turnira.

 

Može biti slika sljedećeg: tekst "FUTSAL CUP SkupinaA MEMORIAM MATIJA CAPAR SkupinaB Sv. Josip Sherlock Bar CB Sorc Jarun 113 Sv. Josip Juniori Promt Projektiranje Sv. Ana Playbox Rođenje BDM SkupinaC Skupina Mnk Kvatrić Sv. Petar 3 Paooro Bar Sv. Petar2 Skil BDM Žalosna Sanitaria Dental Sv. Mihael Dubrava Domino Maling SkupinaE SkupinaF Rent a Car Simply Meradog Greenary Procaffe Blagovijest NG Rent Car Family Sv. Pavao Retkovec Paulaner Grill Mangupi Voltino 91 ZG Zapad Skupina CB PaPe Tri Ruže Marija Pomoćnica Hafnarfjordur DZ Sportif Skupina Sv. Josip Oldstars Croatia Osiguranje Sv. Petar Akun Bar Slane Srdele"

Ovogodišnje izdanje turnira posebno je po tome što će se po prvi put dodijeliti prijelazni pehar. Riječ je o umjetničkom djelu akademskog kipara Luke Krešimira Stipića, a sam trofej sadrži mnogo simbolike. Trofej je okruglog oblika te se sastoji od centralne medalje te četiri manje medalje koje se nalaze okolo središnje medalje. Središnja medalja prikazuje lik Matije Capara kako podiže pehar Futsal Cupa Sv. Josipa. Na sporednim medaljama se nalaze glavni motivi. Iznad lika Matije nalazi se medalja s detaljem od reljefa iz Župne crkve Sv. Josipa. Desna medalja prikazuje trofej Futsal Cupa Sv. Josipa. Medalja lijevo prikazuje pročelje i zvonik same župne Crkve Sv. Josipa na Trešnjevci, a medalja na dnu sadrži simbole Svetog Josipa radnika: pravokutnik i blanju te motiv trešnje kao simbolika kvarta Trešnjevke. U centralnom djelu se nalazi drveni natpis“ FUTSAL CUP SV. JOSIPA- IN MEMORIAM MATIJA CAPAR“. Svih 5 medalja je izrađeno od bronce, a podloga je izrađena od aluminija. Na podlozi je izrađeno 8 ljiljana kao simbolika 8 godina Matijinih u organizaciji turnira. Ljiljan je simbol Sv. Josipa i simbol čistoće. Motiv ljiljana upotpunjuje cijelu priču i kompoziciju samog pehara koji teži impresivnih 20 kg, a izliven je u ljevaonici grada Zagreba koja je jedna od najstarijih u Europi.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Šibensko-kninska županijska liga | Pregled 15. kola

Odigrana je glavnina susreta 15. kola Šibensko-kninske županijske lige. Izuzetak je tek dvoboj Šibenika i …

EURO 2022. | U iščekivanju objave reprezentativnog popisa…

Iz HNS-a su danas na adresu UEFA-e poslali popis reprezentativaca za predstojeće Europsko prvenstvo. Na …