Damir Dilber: “Vjerujem u svijetlu budućnost za MNK Knin!”

Dana 13.veljače u Kninu je osnovan novi malonogometni klub pod nazivom MNK Knin. Klub je osnovala grupa entuzijasta predvođena Damirom Dilberom koji je ujedno i predsjednik novoosnovanog kluba.
Razgovarali smo s Damirom Dilberom koji nam je objasnio razloge osnutka novog kninskog kluba, kao i iznio svoja očekivanja u pogledu klupske budućnosti.

“Ideja je došla iz potrebe, nametnula se sama od sebe. Gradu Kninu fali sadržaja gdje će se okupljati mladi, jer je toga stvarno malo. Želimo biti primjer drugima! Ne treba čekati gotova rješenja gradskih čelnika, nego preuzeti svatko ponaosob odgovornost, a na gradu je da prepozna i podrži ovakve ili slične projekte, u što stvarno ne sumnjam. Ovo je poruka i podrška svima da se može, te da svatko pridonosi kvaliteti života u našem gradu, na ovaj ili onaj način! MNK Knin je naš način.” – istaknuo je u početku razgovora Dilber upitan kako je došlo do ideje o osnutku kluba.

Znakovito je da iza osnutka kluba stoji nekoliko bivših ali i aktualnih članova kninskog drugoligaša. Samim time nameće se pitanje da li je osnutak novog kluba rezultat neslaganja s “politikom” Kijeva.

“Politiku MNK Kijevo ne želim komentirati, ne zato što smatram da je dobra ili loša, nego nije primjereno da ju komentiram kao predsjednik jednog novoosnovanog kluba. Kijevo je institucija u hrvatskom futsalu, kroz godine rada postalo i brend! Međutim, žao mi je što trenutno prolaze kroz tešku fazu. Vjerujem da će ekipa predvođena sa g.Matićem prebroditi ovu fazu, te da ćemo u bliskoj budućnosti u Kninu ponovno gledati prvoligaški futsal, što i svi skupa zaslužujemo. Osobno sam u Kijevu prove četiri sezone igrajući 1.HMNL, naučio sam puno toga o futsalu na čemu sam zahvalan! Razišli smo se u jako korektnim i prijateljskim odnosima. Za primjer ću navesti i trenera našeg kluba Marija Sunka, koji trenutno vodi pionire Kijeva, tako da ćete lako zaključiti da se radi o dva, vjerujem prijateljska kluba!”

Kao klupski cilj navodi se natjecanje u županijskom rangu natjecanja, no to ne znači da u klubu nisu spremni na dobre rezultate i rezultatski iskorak.

“Nitko od nas ne zna što budućnost nosi. Ono šta mi za početak želimo jest da se stabilno natječemo u županijskoj ligi! Sigurno da ćemo dati sve od sebe da u što boljoj slici predstavimo grad Knin u županijskoj malonogometnoj ligi. Svaki sportaš, bio amater ili profesionalac teži pobjedi, tako i mi! Dva kluba iz grada Knina u 2.HMNL? Zašto ne! Razmišljamo i o našim najmlađim građanima, želimo školovati mladog trenera iz našeg kadra te u skoroj budućnosti pokrenuti sličnu priču za našu djecu. Omogućiti našoj djeci rad sa kvalitetnim trenerom u kvalitetnim uvjetima. To djeca u Kninu zaslužuju! Idemo korak po korak. Vjerujem da je budućnost svijetla!”

Na koncu, Dilber nije propustio priliku spomenuti sve ljude koji stoje iza osnutka ovog kluba, kao i pozvati sve zainteresirane koji žele postati članovi kluba da to i učine.

“Želim spomenuti ljude koji su pokrenuli ovu priču skupa sa mnom, bez njih sigurno od ovoga ne bi bilo ništa! Damir Krvavica, Dragan Miličević, Željko Stojak, Mario Sunko, Stefan Uroš, Boško Dilber, Josip Bebek, Bojan Marić. Ekipa hvala i samo naprijed! Ovim putem pozivam sve građane koji žele postati članom našeg kluba da se jave na mail: mnk.knin@mail.com ili na našu Facebook stranicu! Moj grad, moj klub! MNK Knin!”
Fotografija JAKO Hrvatska.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

KUP | Raspored polufinalnih susreta po regijama

Poznati su termini polufinalnih susreta kupa po regijama. Podsjetimo, nakon što se odigraju kup-natjecanja po …

2.HMNL-zapad | Zagreb 92 u Sisku do nove pobjede

Jučer je odigran posljednji susret 2. kola 2.HMNL-zapad u kojem je Zagreb 92 ostvario drugu …