1st Mediteranean Futsal Cup | Finale | Hrvatska – Libija

Ne trebamo vas ni podsjećati na to da Hrvatska danas, nakon dugo vremena igra utakmicu koju futsal zaljubljenici od ranog jutra nervozno iščekuju. Kad su krenuli na Mediteranski futsal kup, Matu Stankovića i njegove dečke mnogi su smatrali sigurnim sudionicima finala, dapače, od njih se očekivalo bar polufinale. U intervjuu, koji je izbornik Hrvatske reprezentacije dao CROfutsalu prije odlaska u Libiju, mudro se ogradio od bilo kakvog imperativa i svih očekivanja, ustvrdivši ono što svi znamo. Reprezentacije ne da dugo vremena nije imala neki veći rezultat pa se od nje očekuje nastavak forme, već se Hrvatska futsal reprezentacija nije okupila skoro godinu dana.

Da vas podsjetimo, posljednje međunarodne utakmice, odigrane prije dolaska na Libijsko tlo bile su u Mađarskoj, u prosincu 2009, pod vodstvom Alena Delponta i Marinka Mavrovića. Tada je u dvije utakmice s reprezentacijom Mađarske istrčala šarena reprezentacija, koja se sigurno više nikada neće okupiti u tom sastavu, a ostvaren je remi od 2:2 (Novak, Capar), i poraz od 1:0.

No da se vratimo na gore izrečeno.
Reprezentacija Hrvatske je vrlo mlada, ističe se jedino prekaljeni Matija Đulvat, dok su iza njega redom mladići s ne više od 25. godina. Kad još pogledamo da su na ovom turniru najbolje igre pokazali Suton i Marinović, a sve to pod kapetanskim nadzorom Matije Capara dolazimo do zaključka da potencijal kojeg ima naš futsal, uz već mali trud donosi jako dobre rezultate.

Večeras nas u finalu čeka reprezentacija Libije, domaćin turnira, osamnaesto rangirana reprezentacija po FIFA-i. Neosporan je podatak da je Libija postala respektabilna futsal reprezentacija i momčad koja je baš pod vodstvom današnjeg Hrvatskoog izbornika ostvarila imidž i poštovanje koje sada uživaju.

Jedina reprezentacija uz Hrvatsku koja je uz maksimalan učinak došla do finala, vođena fanatičnim navijačima biti će teška prepreka.

Od naše reprezentacije ne očekujemo pobjedu i nemamo pravo stavljati im nikakav pritisak na leđa, očekujemo samo srčanost  i timski duh koji ih je krasio tijekom cijelog turnira.

Utakmica je na rasporedu u 19:00h, uz izravan prijenos na CROfutsalu.

O nama Filip Andabaka

avatar

Moglo bi vas zanimati

UEFA Futsal Liga prvaka | Još jednom odgođen ždrijeb…

Krovna europska nogometna organizacija još je jednom odgodila ždrijeb “UEFA Futsal Lige prvaka”! Epilog je …

Massimiliano Bellarte novi je izbornik Italije!

Nakon što smo prošli tjedan objavili kako je Tomislav Horvat novi izbornik Slovenije, danas Vam …