Fabet kladionica

EURO 2022. | 24 sata do objave službenog popisa reprezentativaca

Još nas 24 sata dijele od objave popisa reprezentativaca koji će Hrvatsku predstavljati na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj. Naime, sutra (ponedjeljak) u 15:00 sati rok je do kojeg HNS treba UEFA-i poslati popis od 14 igrača za nastup na EURO-u. Podsjetimo, prije 10 dana objavljen je širi reprezentativni popis od 18 igrača, a izbornik Mavrović će sutra objaviti konačan popis od 14 imena, dok će još dva igrača putovati u Nizozemsku kao pričuve. Širi reprezentativni popis donosimo u nastavku.

Žarko Luketin
Zoran Primić
Ante Piplica
Franco Jelovčić
Dario Marinović
Tihomir Novak
Vedran Matošević
Luka Perić
Josip Suton
Matej Horvat
Josip Jurlina
Kristijan Postružin
Antonio Sekulić
Duje Kustura
Kristian Čekol
Davor Kanjuh
Maro Đuraš
Luka Suton
FUTSAL PULA
VRGORAC
FUTSAL DINAMO
HALLE-GOOIK
JIMBEE CARTAGENA
DOBOVEC
DOBOVEC
NAPOLI
CAME DOSSON
OLMISSUM
OLMISSUM
OLMISSUM
OLMISSUM
OLMISSUM
FUTSAL DINAMO
FUTSAL DINAMO
SQUARE
NOVO VRIJEME

Također vrijedi spomenuti da je još u prosincu HNS bio dužan UEFA-i poslati širi popis od 25 igrača koji konkuriraju za nastup na EURO-u. Formalno se svih tih 25 igrača može naći na popisu za EURO, iako njih 7 nije našlo svoje mjesto na reprezentativnom popisu za pripreme. Tako su na popisu 25 igrača prijavljenih UEFA-i još vratari Filip Bašković i Marko Vuković, te igrači Toni Jelavić, Jakov Hrstić, Marko Kuraja, Stjepan Perišić i Nikola Gudasić.
Kako je situacija s korona-virusom itekako nepredvidiva, može se dogoditi da netko od gore navedenih igrača iako ne bude među putnicima za EURO bude pozvan da se kao pričuva priključi reprezentaciji u Nizozemskoj. No ipak, takav scenarij je teško za očekivati. Nakon što se igrači i stožer podvrgnu testiranju na COVID-19, sutra će izbornik objaviti popis od 14 imena koji se šalje UEFA-i, uz dvije pričuve koje s reprezentacijom 19. siječnja putuju u Nizozemsku. Prvi nastup naša će reprezentacija imati u petak 21. siječnja protiv Poljske uz izravan prijenos na HTV-u. Sretno Hrvatska!

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

LNFS | Marinović ponovno strijelac, Cartageni samo bod!

Odigrani su susreti 28. kola španjolske lige, a Barcelona je pobjedom kod Ribere Navarre (2:8) …

Liga za popunu 1.HMNL | Raspored i delegiranje 6. kola

Pred nama je završni čin Lige za popunu 1.HMNL. U nedjelju su na rasporedu susreti …