FOTO: HNS/Drago Sopta

EURO 2022. | Reakcije naših reprezentativaca na ždrijeb

Hrvatska reprezentacija će na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj igrati u grupi “C” protiv Rusije, Slovačke i Poljske! Epilog je to ždrijeba koji je održan danas u nizozemskom Zeistu.
Nakon što smo doznali protiv koga će “mini vatreni” igrati u Nizozemskoj, kontaktirali smo neke od naših reprezentativaca koji su za CROfutsal iznijeli svoja razmišljanja.

Futsal (M) - Croatian Football FederationMarinko Mavrović: “Što reći nakon ždrijeba? Mislim da su Rusi favoriti grupe, a naš cilj je četvrtfinale. Trebamo dobiti Poljsku i Slovačku da bismo to ostvarili. Da li sam zadovoljan ždrijebom? Stalno smo mi bili zadovoljni ždrijebom. Sjetimo se samo Bjelorusije, Francuske i na kraju Češke. Ajmo mi za promjenu biti zadovoljni sa sobom. Treba shvatiti da futsal napreduje u svim državama. Ako nam pristup bude kao protiv Ukrajine, nije bitno tko je s druge strane. Treba razmišljati pozitivno, grupa je prolazna, samo to treba pokazati na parketu.”

Dario Marinović - Croatian Football FederationDario Marinović: “Zadovoljan sam ždrijebom. Mislim da je moglo biti puno gore, a po mom mišljenju nije moglo puno bolje. Naravno, to puno i ne znači jer nije floskula kada kažem da danas nikoga nije lako pobjediti. Puno je to teže nego prije nekih 10ak godina. Mislim da moramo biti zadovoljni grupom. Jedan jaki suparnik nas je morao dopasti. Svi imaju neke svoje želje. Ja sam osobno želio Portugal, jer sam mišljenja da bi s njima najbolje igrali. Iz treće grupe smo dobili Poljake koji su nezgodna ekipa i tu smo možda mogli proći bolje, no nije to ekipa koje se trebamo bojati, no trebamo ih maksimalno ozbiljno shvatiti. Iz četvrte jakosne skupine sam priželjkivao Slovake, jer mislim da nam najviše odgovaraju, a želio sam izbjeći Gruzijce. Mišljenja sam da je sve osim prolaska grupe neuspjeh. S takvim razmišljanjem idemo na Europsko prvenstvo i tako se trebamo postaviti. Ako smo u drugoj jakosnoj skupini i ne prođemo skupinu, naravno da je to samo po sebi neuspjeh.”

Josip Suton - Croatian Football FederationJosip Suton: “Moje mišljenje što se tiče svih grupa na EURO-u, pa tako i naše, je da su sve ekipe dobre i da nema slabih reprezentacija. Rusija je sigurno favorit naše grupe, a vjerovatno i Slovačka i Poljska smatraju da im je Hrvatska dobar ždrijeb i da će nas pokušati pobijeditikako bi oni prošli dalje. Mi pak trebamo gledati samo sebe i da budemo pravi, da budemo na 100% i da ginemo jedan za drugoga, jer samo tako možemo postići velike stvari. Naravno, prvi i osnovni cilj je prolazak grupe, a ako to uspijemo onda moramo sanjati velike stvari, a to je medalja.”

Franco Jelovčić - Croatian Football FederationFranco Jelovčić: “Mislim da smo prošli dobro. Ako ćemo gledati ranking ekipa mislim da smo izvukli možda i najslabije ekipe uz Rusiju koju jako dobro poznajemo jer smo igrali već mnogo puta s njima. Međutim, ne bih se puno osvrtao na protivnike. Želio bih da mi budemo u istom tomu, s istom energijom, pozitivom i kemijom među igračima u ekipi kao u kvalifikacijama. S takvim gardom mislim da možemo napraviti nešto na Europskom prvenstvu. Sigurno da ni jedna utakmica neće biti laka jer danas svatko svakoga pobjeđuje. Moramo mi biti pravi, a onda će sve biti lakše.”

Tihomir Novak - Croatian Football FederationTihomir Novak: “Ne bih volio davati velike najave, jer smo u nedavnoj prošlosti gubili od ekipa za koje smo smatrali da su “dobar ždrijeb”. Vjerujem da možemo igrati sa svakim, ali nikoga ne smijemo podcijeniti. Najvažnije je da svi budu zdravi i da se dobro pripremimo, a u tom slučaju vjerujem u prolazak grupe.”

Luka Perić - Croatian Football FederationLuka Perić: “Mislim da smo dobili relativno dobru skupinu. Vjerujem i nadam se da možemo proći skupinu, čak i da se možemo boriti za prvo mjesto u skupini, što bi nam dalo olakšanje za daljnji tijek prvenstva.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Raspored i najava 9. kola

U sklopu 9. kola 2.HMNL-zapad danas nas očekuju četiri utakmice. Vrijedi svakako izdvojiti utakmicu Jesenje …

2.HMNL-istok | Aurelia do punog plijena u Slavonskom Brodu

Jučer je odigran zaostali susret 8. kola 2.HMNL-istok u kojem je vinkovačka Aurelia osvojila velika …