FOTO: Drago Sopta/HNS

Izjave reprezentativaca nakon pobjede u Danskoj

Hrvatska futsalska reprezentacija ostvarila je novu pobjedu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U danskom Aarhusu “mini-vatreni” su slavili protiv Danske rezultatom 1:4, te će s maksimalnim bodovnim učinkom ući u dvostruki ogled s Ukrajinom u ožujku. Hrvatska se kao i protiv Albanije u Varaždinu dugo tražila, te je tek u drugom poluvremenu slomila otpor domaćina. Na koncu je ostvarena pobjeda, no dojam je da će u borbi s Ukrajinom za 1. mjesto u grupi trebati pružiti puno bolju igru od prikazane u ogledima s Albanijom i Danskom.
Po završetku dvoboja s Danskom kontaktirali smo naše reprezentativce koji su za naš magazin iznijeli svoje dojmove.

Marinko Mavrović Archives - SportklubMarinko Mavrović: “Iskreno, mislim da je drugo poluvrijeme bilo puno bolje, jer je protivnik fizički pao. Imali smo samo četiri treninga, puno je novih prekida, te za nove stvari nije bilo vremena. Što prije shvatimo da su se sve reprezentacije digle bit će nam lakše. Rezultat bih uvijek stavio ispred igre. Imamo šest osvojenih bodova i ostvarili smo planirano. Atmsofera je super, te koristim prigodu za sve pohvale igračima i stožeru. Vjerujem da možemo biti samo bolji.”

Stjepan Perišić - Croatian Football FederationStjepan Perišić: “Nakon što smo napravili video analizu Danaca znali smo da nas očekuje teška utakmica. Dosta su fizički jaki i agresivni, te nije lako probiti njihovu zonsku obranu. Iako je dojam da igra nije bila na nivou, pogotovo prvo poluvrijeme, mislim da je u ovakvim utakmicama najvažnije pobjediti, te da smo ovaj prvi dio kvalifikacija ostvarili zacrtane ciljeve. Izbornik i trener imaju neke nove ideje i zahtjeve u igri, te sam uvjeren kako će se sama igra i cjelokupni dojam popraviti u narednim okupljanjima.”

Josip Suton - Croatian Football FederationJosip Suton: “Ponovno smo malo slabije ušli u utakmicu, kao i protiv Albanije, ali što je utakmica odmicala bili smo sve bolji. Držali smo dosta visok tempo cijelu utakmicu i rotirali dosta igrača, tako da je Danska pala u drugom poluvremenu, što smo mi rutinski iskoristili. Novi stožer upravo to želi, da držimo ritam cijelu utakmicu i danas smo uspjeli u tome. Naravno, trebat ćemo još više vremena da usvojimo i neke nove prekide i stvari, ali najvažnije je da smo uzeli šest bodova i imamo dobru situaciju pred utakmice protiv Ukrajine.”

Tihomir Novak - Croatian Football FederationTihomir Novak: “Mislim da smo odigrali solidno i da smo zasluženo pobjedili. Trebalo nam je malo vremena da se naviknemo na neuobičajeno vrijeme utakmice i loš parket, te na protivnika koji igra netipično za europski futsal. Moramo shvatiti da nikoga nije lako dobiti i da se sve treba shvatiti maksimalno ozbiljno. Na kraju mislim da je najbitnije da smo upisali šest bodova iz ova dva susreta kao što je i bilo planirano.”

Franco Jelovčić - Croatian Football FederationFranco Jelovčić: “Najbitnije je da smo uzeli 6 bodova u ove dvije utakmice. U današnje vrijeme više nije jednostavno nikoga pobjediti. Utakmice su teške i sve češće renomirane ekipe imaju problema sa slabijima. Mislim da smo drugo poluvrijeme igrali stvarno dobro i to je nekakav uzorak koji trebamo slijediti da bismo u budućnosti bili još bolji. 

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Vrgorac domaćin neslužbenog Superkupa!

S obzirom na to da je Olmissum prošle sezone osvojio i kup i prvenstvo, ove …

FIFA WC 2021. | Poznati svi sudionici osmine finala!

Okončano je natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu, te su poznati svi sudionici osmine finala! …