Reprezentacija | Hrvatska protiv Belgije!

U skaldu s već objavljenim planom i programom priprema, Hrvatska futsal reprezentacija će već početkom siječnja imati novo okupljanje. Naime, kako stoji u dopisu HNS-a, Hrvatska će futsal reprezentacija u razdoblju od 04.01 do 09.01 imati pripreme uoči EURO 2014., a u sklopu priprema naša će izabrana vrsta odigrati 2 susreta s domaćinom nadolazećeg EURA Belgijom.

HRVATSKA FOTO

Okupljanje reprezentacije je u subotu 04.01 u zagrebačkom hotelu Residence, a kandidati s područja Dalmacije će se prethodno okupiti na splitskim Gripama. U sklopu ove reprezentativne akcije, odigrat će se 2 prijateljska susreta s reprezentacijom Belgije; prvi 07.01 u Novigradu, a drugi dan kasnije u novoj dvorani u Opatiji.
Igrači koji će se izborniku Stankoviću staviti na raspolaganje su slijedeći:

Ivo Jukić (Nikars Riga)
Franko Bilić (Solin Staročeško)
Ivan Mladina (Osijek Kelme)
Tihomir Novak (Asti Calcio A Cinque)
Dario Marinović (Al Yarmouk)
Jakov Grcić (Novo Vrijeme Apfel)
Saša Babić (Novo Vrijeme Apfel)
Franco Jelovčić (Split Tommy)
Josip Suton (Split Tommy)
Alen Protega (Split Tommy)
Matija Capar (Alumnus)
Vedran Matošević (Alumnus)
Kristijan Grbeša (Alumnus)
Željko Petrović (Nacional)
Nikola Pavić (Murter)
Gordan Duvančić (Osijek Kelme)

U kratkom razgovoru izbornik Stanković nam je rekao kako je opravdano odsutan vratar Murtera Stojkić zbog obveza na fakultetu, te da njegovo mjesto u reprezentaciji nije upitno. Upitan je pak dolazak Daria Marinovića, koji je ovisan o dobroj volji kluba s obzirom da njegov klub u Kuvajtu ne podliježe UEFA-terminima, kakav je ovaj u siječnju.
Nakon ovog okupljanja trebao bi se izdefinirati konačan popis putnika na EURO u Belgiju, gdje ima mjesta za 14 odabranih. Početak završnih priprema uoči puta u Belgiju planiran je za 15.01, a Hrvatska će 18. i 19.01 odigrati 2 prijateljska susreta zatvorenog tipa s reprezentacijom Slovenije (jedan susret kod kuće, drugi u gostima).

O nama Marija Šimac

avatar

Moglo bi vas zanimati

Poznat reprezentativni popis za gostovanje u Srbiji!

Poznat je reprezentativni popis za predstojeće okupljanje A-reprezentacije, koja će u Srbiji igrati dva prijateljska …

OLMISSUM | Čak 8 “zeleno-plavih” na popisu izbornika Stankovića

Hrvatska futsalska reprezentacija okupit će se 15.rujna na poslijednjim pripremama uoči dvoboja dodatnih kvalifikacija za …