INTERVJU | Mladen Perica-Štrla

Hrvatska U-21 malonogometna reprezentacija osvojila je međunarodni malonogometni turnir u talijanskom Policoru. Pod vodstvom Mladena Perice-Štrle, naša je izabrana vrsta ubilježila 3 pobjede u isto toliko susreta te se s pobjedničkim trofejem vratila u “Lijepu našu”.
Trijumf U-21 reprezentacije ukazao se kao dobar povod za razgovor s Mladenom Pericom-Štrlom.

CROfutsal: Pod Vašim vodstvom U-21 reprezentacija bilježi sjajne rezultate. Nakon zapaženog nastupa na EP-u u St.Petersburgu u prosincu 2008., na novo okupljanje U-21 reprezentacije čekali smo dugih 18 mjeseci. Neki su i osporavali izbor igrača…

MLADEN PERICA-ŠTRLA: Imali smo jako malo vremena uoči puta u Italiju, te sam se u konzultaciji sa stručnim stožerom odlučio pozvati već dokazane igrače, od kojih su većina nositelji igre u svojim klubovima. Glavnina je igrača već nastupala za ovu selekciju na europskom U-21 prvenstvu u St.Petersburgu, te se nismo željeli upuštati u rizik dovođenja drugoligaških igrača s obzirom da smo uoči puta u Italiju imali zakazana tek 3 treninga. Na pojedinim portalima pojavili su se i neprimjereni natpisi o izboru igrača, no naglašavam da sa skautima reprezentacije pratimo igrače na području cijele Hrvatske, te da će dok sam ja izbornik, u reprezentaciju biti pozvani samo igrači koji to svojim igrama i zasluže.

CROfutsal: Kad već nismo u mogućnosti veseliti se rezultatima seniorske vrste, ova generacija mladića najavljuje bolje dane za naš futsal. Koga biste izdvojili iz U-21 vrste?

MLADEN PERICA-ŠTRLA: Rezultate koje postižemo ostvarujemo kao kolektiv, no ako ćemo nekoga izdvajati iz kolektiva onda je to zasigurno naš kapetan i vratar Žarko Luketin koji se pokazao kao pravi vođa na parketu i izvan njega. Spomenimo i da je naša najveća snaga na ovom turniru bila u sjajnoj obrani. Naime, u tri susreta primili smo tek jedan pogodak i to u poslijednjoj minuti susreta s Rumunjskom iz akumuliranog udarca. Već spomenuti natpisi na portalima bili su nam također velika motivacija da dokažemo koliko vrijedimo. Želim naglasiti i da smo imali veliku podršku od strane HNS-a, koji je prepoznao potrebu i važnost U-21 reprezentacije kao inkubatora za seniorsku momčad, te nam je omogućio vrlo-dobre uvjete. Bez podrške HNS-a zasigurno ne bismo došli do ovog ostvarenja i ja se nadam da će tako biti i ubuduće.

CROfutsal: Kako gledate na situaciju sa seniorskom reprezentacijom?

MLADEN PERICA-ŠTRLA: Sigurno da nije dobro što još uvijek nemamo izbornika. Ovako gubimo dragocjeno vrijeme u pripremi za europsko prvenstvo čiji smo domaćini 2012.godine. Nadajmo se da su rezultati koje bilježi U-21 reprezentacija dobar poticaj seniorskoj vrsti za dobar rezultat koji jako dugo čekamo.

CROfutsal: Kako gledate na prošlu sezonu 1.HMNL?

MLADEN PERICA-ŠTRLA: Mislim da je ovo bila do sada najteža sezona, ponajviše zbog financijske krize koja se odrazila i na našu malonogometnu scenu. U zaista izjednačenoj ligi bilježili smo mnoge neočekivane rezultate. Izuzetak je zagrebački NACIONAL koji kvalitetom odskače od ostatka lige i na koncu je zasluženo došao do dvostruke krune. Kao najveće iznenađenje istaknuo bih momčad KIJEVA koja je pod vodstvom Robertina Jelovčića bilježila sjajne rezultate. Najveći problem je stalan pad gledanosti, i treba naći načina da se publika vrati u dvorane.

CROfutsal: Na koncu ne možemo zaobići i MEJAŠE čiju ste klupu napustili koncem sezone. Razmišljate li o povratku i koliko je to u ovom trenutku realna opcija?

MLADEN PERICA-ŠTRLA: O povratku na klupu MEJAŠA ne razmišljam i šanse za takvo što su minimalne. Mnogo bi se stvari trebale posložiti na željeni način, potreban je i ustroj kluba… Sa mnom ili bez mene, na rukovodstvu je da klub vrati na mjesto koje mu i pripada, a to je pri vrhu naše malonogometne scene.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

U19 | Hrvatska pobjedom nad Ukrajinom izborila polufinale!

Hrvatska U19-reprezentacija je među 4 najbolje europske reprezentacije! Izabranici Marinka Mavrovića su u odlučujućem susretu …

U19 | Španjolska jedina osigurala polufinale, sutra rasplet…

Nakon dva odigrana kola Španjolska je jedina reprezentacija koja je osigurala nastup u polufinalu Europskog …