FOTO: Ivan Cindrić

U19 | Hrvatska u Makedoniji brusi formu za kvalifikacije!

Hrvatska U19 reprezentacija pod vodstvom izbornika Marinka Mavrovića odlazi u Makedoniju, gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv domaćina! Dok će seniorska reprezentacija u kazahstanskom Almatyju uveličati spektakl izvlačenja parova “Final Four” završnog turnira UEFA Futsal lige prvaka, mlada će reprezentacija u makedonskoj prijestolnici brusiti formu za predstojeće kvalifikacije za premijerno izdanje UEFA Futsal u19 EURO!
Podsjetimo, Latvija će biti domaćin premijernog izdanja UEFA Futsal U19 EURO-a, koji će se održati u Areni Riga od 8.do 14.rujna ove godine. Hrvatska U-19 reprezentacija u kvalifikacijama za UEFA Futsal U-19 EURO bit će domaćin skupine u kojoj će pored Italije, Slovačke i Engleske tražiti plasman na prvo ovakvo službeno natjecanje. Ukupno je 7 kvalifikacijskih skupina iz kojih će samo pobjednici osigurati plasman na završni turnir, a izravni plasman je kao domaćin turnira osigurala Latvija. Glavna runda kvalifikacija na rasporedu je od 26. do 31.ožujka, a trenutno je u tijeku Preliminarna runda kvalifikacija gdje će dvije reprezentacije izboriti nastup u Glavnoj rundi. Pregled kvalifikacijskih skupina možete vidjeti klikom OVDJE.
Okupljanje U19-reprezentacije zakazano je za 30.siječnja, a prijateljski dvoboji protiv makedonske U19-reprezentacije na rasporedu su 1. i 2.veljače. Povratak reprezentativaca u Hrvatsku zakazan je za 4.veljače. Izbornik Marinko Mavrović poslao je pozive odabranim kandidatima, no objava imena “po slovu zakona” treba najprije biti objavljena na službenim stranicama HNS-a…

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Duje Dragičević: “Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica!”

Vrgorac na otvaranju sezone raspored nije „mazio“ te je u prva tri kola na svom …

Vlado Andrijašević: “Protiv Vrgorca želimo prekinuti negativan niz.”

Crnica u subotu na Baldekinu igra protiv uvijek neugodnog Vrgorca, koje možemo nazvati iznenađenjem dosadašnjeg …